Лайм

Вечеря на Водохреще: як приготувати смачну та ніжну скумбрію в духовці

Риба – обов'язкова страва на святковому столі

18 січня в Україні відзначають Другий Святвечір напередодні свята Водохреща за юліанським календарем. Традиційно цього вечора господині ставили на стіл голодну кутю та інші пісні страви.

Обов'язковим елементом святкового меню була риба – один із важливих символів християнства, самого Ісуса Христа і Святої Трійці. Приготувати її можна по-різному, але цього разу ми підібрали простий рецепт скумбрії, запеченої в духовці.

Читайте також: Що готують на Водохреще: топ-3 рецепти традиційних страв на святковий стіл.

Фото: Getty Images

Інгредієнти: 2 скумбрії, 4 часточки лимона, 4 помідори чері, 2 лавровий листка, по половині чайної ложки приправ (прованські трави, сіль, чорний мелений перець, приправа для риби, лимонний сік).

Приготування:

Скумбрію почистити: видалити плавці, розрізати черевце і вийняти всі нутрощі. Ретельно помити рибу в чистій проточній воді та промокнути паперовими серветками.

Рибу полити лимонним соком, перемішати всі спеції та натерти ними тушку. Всередину скумбрії покласти по 2 часточки лимона, по 1 лавровому листку і по 1 помідору чері, розрізаних на кружечки.

Зверху риби зробити ще 4 надрізи і вкласти часточки томатів.

Рибу загорнути у фольгу і залишити маринуватися на півгодини. Духовку розігріти до 190 градусів та запікати скумбрію протягом 20 хвилин. Після цього фольгу розкрити та готувати рибу ще 20 хвилин.

На другий Святвечір скумбрію подають з пісним гарніром, овочами або зеленню.

Новини партнерів

Читайте також

Відкриття "Євробачення-2024": представниці України з'явилися символічних образах та нагадали про війну

Якою була поява alyona alyona і Jerry Heil на відкритті Євробачення-2024 - артистки показали образи з символізмом та принесли паску

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков