RU  UA

Дізнатися

Прощання з Вахтангом Кікабідзе: на труну знаменитого грузина поклали український прапор

Зірку поховають на Верійському цвинтарі у Тбілісі, поряд із могилою матері

18 січня у Тбілісі відбулося прощання з відомим грузинським актором, справжнім другом України Вахтангом Кікабізде, який пішов з життя 15 січня. На труні знаменитості поруч із грузинським прапором можна було побачити і український - таке рішення ухвалила родина покійного.

Близькі актора знали, наскільки добре Кікабізде ставився до українців та як поважав їх любов до свободи, тому і прийняли подібне рішення. Фото з церемонії прощання з’явилися на інформаційному порталі "Новини Грузії".

Фото: newsgeorgia.ge

Панахиду організовали у церкві Кашветі на проспекті Руставелі 17 та 18 січня. За цей час фанатам та рідним Кікабідзе дозволили попрощатися з кумиром. Біля труни актора поставили його фотографії, а також розкішні вінки з живих та штучних квітів. Деякі з них були прикрашені синьо-жовтими стрічками. Труна знаменитості була закритою.

Похорон відомого грузина пройде 19 січня. Згідно заповіту, його поховають на Верійському цвинтарі у Тбілісі, поряд із могилою матері.

Фото: instagram.com/vkikabidze

Читайте також: На Росію чекає розпад: що Кікабідзе говорив про Україну, війну та Путіна.

У джерелі також зазначається, що на церемонію має приїхати міністр культури України Олександр Ткаченко. Він зачитає промову від імені президента України Володимира Зеленського.

Нагадаємо, Вахтанг Кікабі́дзе - грузинський актор, естрадний співак, композитор, політик, депутат парламенту Грузії X скликання. Після 2008 року ніколи не співав у Росії. У жовтні 2014 року в інтерв'ю українській газеті "Сегодня" Кікабідзе заявив, "що якби був молодим, теж зараз був би в АТО і чинив опір, захищаючи честь країни", а президента Путіна назвав "політиком чорної сили" і "загарбником".

Вахтанг Кікабідзе та Володимир ЗеленськийФото: Getty Images

Читайте на тему: "Велика людина великого народу": Зеленський про смерть Вахтанга Кікабідзе.

24 серпня 2021 року знаменитий актор отримав орден Ярослава Мудрого V ступеня від глави держави. Також у 2013 році Кікабідзе отримав звання народного артиста України. Грузин неодноразово приїжджав в Україну в час російсько-української війни та відкрито засуджував злочини РФ, скоєні проти нашої країни. Від щирого серця чоловік бажав українцям перемоги над ворогом.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Мав роман з Анною Трінчер: як змінився актор серіалу "Школа" Богдан Осадчук

Богдан Осадчук в период полномасштабной войны живет в Киеве и занимается актерством – что известно о жизни знаменитости

Наталія Могилевська розповіла про кулінарні шедеври доньки та чоловіка

Наталья Могилевская рассказала, какие блюда любят готовить ее муж и 12-летняя дочь. Артистка также подчеркнула, что тщательно следит за рационом питания

Виявився слабкою людиною: Геннадій Вітер розкритикував артиста-втікача Олега Винника

Геннадий Ветер рассказал, что разочарован поведением Олега Винника. Сейчас знаменитости не общаются