Лайм

Як швидко та охайно відокремити жовток від білка: лайфхаки досвідчених кулінарів

Беріть собі на замітку та розкажіть подрузі

У кожного з нас в арсеналі є не лише кілька перевірених роками рецептів страв, а й прості лайфхаки, за допомогою яких можна швидше впоратися із побутовими завданнями. І якщо ви вже знаєте, як швидко видалити кісточки з вишні або чому горіхи гіркі та як виправити їх смак, візьміть собі на замітку кулінарні лайфхаки, як швидко і акуратно відокремити жовток від білка. theLime вирішив докладніше розповісти про це.

Фото: pixabay.com

За допомогою яких підручних засобів можна відокремити яєчний білок від жовтка?

1. Сито

Найкраще використовувати сито з великими отворами. Розбиваємо яйце в сито і трохи струшуємо посуд. Білок протікає через сито, а жовток залишиться усередині. Спосіб може не спрацювати, якщо яйце має щільний білок.

2. Часник

Розбиваємо яйце в миску. Змащуємо пальці зубчиком очищеного часнику. Акуратно беремо жовток пальцями та перекладаємо в окрему миску. Завдяки часнику жовток липне до пальців і не розривається. Спосіб найкраще працює з яйцями, які щойно дістали з холодильника.

3. Лійка

Беремо кулінарну лійку і ставимо над мискою. У неї розбиваємо яйце і злегка струшуємо. Білок стече в миску по шийці, а жовток залишиться у лійці.

Читайте також: Швидкі та зручні способи почистити варені яйця від шкаралупи.

4. Пляшка

Якщо жовток не дуже великий, відокремити його від білка можна за допомогою порожньої пляшки. Стискаємо пляшку і підносимо шийку до жовтка. Жовток легко втягнеться усередину пляшки, а білок залишиться цілим. Потім жовток легко видавити в окрему миску.

5. Половинки шкаралупи

Найпростіший, але не дуже надійний спосіб – розбити яйце на дві частини та поступово переливати жовток з однієї половини в іншу. Білок буде стікати вниз у підготовлений посуд, а жовток залишиться у шкаралупі. Однак існує ризик пошкодити цілісність жовтка краєм шкаралупи.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Канал "СТБ" повідомив про рекордну кількість анкет після оголошення імені нового "Холостяка"

Творці Холостяка повідомили про велику кількість анкет після того, як оголосили ім'я нового героя Олександра Терена

"Суспільне" заперечило слова alyona alyona про штраф для української делегації на "Євробаченні-2024": що відомо

Суспільне Мовлення спростувало заяву alyona alyona про штраф української делегації за футболки з закликами звільнити військовополонених

Найбільша цінність мого життя: співачка Lama у День сім'ї показала романтичну світлину з коханим

У День сім'ї 2024 в Україні співачка Lama показала фото зі своїм обранцем Романом та висловилася про сімейні цінності