У кожного з нас в арсеналі є не лише кілька перевірених роками рецептів страв, а й прості лайфхаки, за допомогою яких можна швидше впоратися із побутовими завданнями. І якщо ви вже знаєте, як швидко видалити кісточки з вишні або чому горіхи гіркі та як виправити їх смак, візьміть собі на замітку кулінарні лайфхаки, як швидко і акуратно відокремити жовток від білка. theLime вирішив докладніше розповісти про це.
За допомогою яких підручних засобів можна відокремити яєчний білок від жовтка?
1. Сито
Найкраще використовувати сито з великими отворами. Розбиваємо яйце в сито і трохи струшуємо посуд. Білок протікає через сито, а жовток залишиться усередині. Спосіб може не спрацювати, якщо яйце має щільний білок.
2. Часник
Розбиваємо яйце в миску. Змащуємо пальці зубчиком очищеного часнику. Акуратно беремо жовток пальцями та перекладаємо в окрему миску. Завдяки часнику жовток липне до пальців і не розривається. Спосіб найкраще працює з яйцями, які щойно дістали з холодильника.
3. Лійка
Беремо кулінарну лійку і ставимо над мискою. У неї розбиваємо яйце і злегка струшуємо. Білок стече в миску по шийці, а жовток залишиться у лійці.
Читайте також: Швидкі та зручні способи почистити варені яйця від шкаралупи.
4. Пляшка
Якщо жовток не дуже великий, відокремити його від білка можна за допомогою порожньої пляшки. Стискаємо пляшку і підносимо шийку до жовтка. Жовток легко втягнеться усередину пляшки, а білок залишиться цілим. Потім жовток легко видавити в окрему миску.
5. Половинки шкаралупи
Найпростіший, але не дуже надійний спосіб – розбити яйце на дві частини та поступово переливати жовток з однієї половини в іншу. Білок буде стікати вниз у підготовлений посуд, а жовток залишиться у шкаралупі. Однак існує ризик пошкодити цілісність жовтка краєм шкаралупи.
- Раніше ми розповіли, в яку воду опускати яйця, щоб вони швидко чистилися і не ламалися.
- Читайте також на theLime, як перевірити, чи свіже яйце.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.