Лайм

Як захистити кімнатні рослини зимою, якщо у квартирі холодно

Важливо забезпечити їм відповідні умови

Щоб створити затишок у квартирі, достатньо подбати про милі дрібниці в інтер'єрі, а також прикрасити будинок кімнатними рослинами. Але тут важливо враховувати, що за кожним із них потрібен певний догляд не лише в періоди активного росту – навесні та влітку, а й узимку. theLimе підібрав прості поради, як захистити кімнатні квіти, якщо в квартирі холодно.

Фото: pixabay.com

Куди поставити рослини взимку?

Насамперед потрібно захистити найвибагливіші з них від протягів та холоду. Якщо квіти стоять на підвіконні, потрібно утеплити горщики або хоч би поставити їх на пінопласт. Ще краще помістити всі ємності у простору дерев'яну скриньку та заповнити вільні місця подрібненим пінопластом або прокласти між горщиками м'яку теплу тканину.

Також кімнатним рослинам потрібно забезпечити оптимальні умови – температуру та вологість. Приміщення потрібно регулярно провітрювати, але так, щоб холод із вікна не пошкодив листя та квіти. У сухій кімнаті найбільше страждають папороть, орхідеї та ін.

Ще одне важливе правило всі рослини повинні стояти подалі від опалювальних приладів та пічок.

Читайте також: Чому сохне і темніє драцена: часті помилки у догляді дерева.

Фото: pixabay.com

Як поливати рослини взимку?

Поливати вазони в холодну пору року потрібно обережно: оскільки світла мало і ріст рослин сповільнюється. Як правило, це слід робити не частіше ніж один раз на тиждень або в міру підсихання землі. Також можна обприскувати їх чистою водою з пульверизатора та розпушувати ґрунт.

Є рослини, які взимку поливати практично не потрібно це так звані сукуленти (кактуси, агави та ін.), що вміють запасати воду в своїх тканинах. Зволожувати їх потрібно лише тоді, коли земля зовсім суха: сукуленти – 1 раз на 3 тижні, а кактуси ще рідше. Однак є й такі, які навіть у холодну пору люблять вологу – це майже всі квітучі.

Читайте також: Як розмножувати фікус в домашніх умовах.

Фото: pixabay.com

Як доглядати за кімнатними рослинами взимку?

Незважаючи на те, що рослини взимку "сонні", шкідники залишаються активними, особливо ті, які полюбляють сухе повітря, наприклад, павутинний кліщ. Щоб позбутися його, слід широке листя протирати мильним розчином і промивати рослини під проточною водою, а також застосовувати спеціальні інсектициди, які продають у квіткових магазинах.

Можна скористатися народним лайфхаком і зробити домашній засіб: часник і цибулю дрібно нарізаємо, заливаємо водою і настоюємо кілька годин, потім проціджуємо і обприскуємо настоєм вазони 2-3 рази на тиждень.

Вологість у приміщеннях, де з'явився павутинний кліщ, обов'язково потрібно підвищити.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати