RU  UA

Дізнатися

Російському фігуристу Костомарову, який підтримав війну в Україні, ампутували обидві стопи

Тепер він може втратити руки

Російський фігурист та олімпійський чемпіон Роман Костомаров, який раніше підтримував війну в Україні, втратив обидві ступні. Про це в Twitter розповів український журналіст та блогер Денис Казанський з посиланням на росЗМІ.

Роман Костомаров та Тетяна Навка на Олімпійських іграх-2006 Фото: Getty Images

Повідомляється, що 10 січня Костомаров потрапив до лікарні з тяжкою формою пневмонії, після чого перебував на апараті екстрапоральної мембранної оксигенації (ЕКМО). Такі апарати підтримують життя пацієнтів, у яких тривалий час порушена діяльність серця та легень.

3 лютого стало відомо, що у спортсмена розпочалася гангрена на пальцях ніг. Зупинити некроз не вдалося, і хірурги вилучили обидві стопи. Наразі російські ЗМІ пишуть, що під загрозою ампутації перебувають і руки Костомарова.

Читайте також: Актор-путініст Пускепаліс, який їздив до окупованого Донбасу, на смерть розбився у ДТП.

Фото: Getty Images

Денис Казанський нагадав, що Роман Костомаров говорив про війну в Україні. На початку повномасштабного вторгнення РФ він засудив російських знаменитостей, які виступили проти агресії.

"Це тільки означає, що ти йдеш проти своєї країни! Мені більше нема чого додати!" - говорив він про незгодних.

Також 24 лютого, коли Путін оголосив про початок вторгнення, в Instagram він написав: "За Росію, за мир, за українців, які за мир! Але так довго терпіти західний вплив на всю ситуацію в усьому світі, а зараз із Україною у своїх інтересах, це утопія! Росія - не терпила! Росія ніколи нікого не чіпала і не нападала! За мир!

Нагадаємо, що Роман Костомаров виступав у танцях на льоду із Тетяною Навкою. У парі з нею у 2006 році отримав золоту олімпійську медаль. Був дворазовим чемпіоном світу та триразовим чемпіоном Європи. 2020 року в парі з Регіною Тодоренко виступав у шоу "Льодовиковий період".

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Кто такая Розали Номбре,которая стала прототипом цифрового представительства МИД Украины Виктории ИИ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Российская блогерша и бывшая ведущая "Орла и Решки" Настя Ивлеева съездила в оккупированный Мариуполь - циничный поступок экс-коллеги прокомментировал Андрей Бедняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Когда начинается "Евровидение-2024" и в каком полуфинале выступят представительницы Украины alyona alyona и Jerry Heil