Лайм

Безвідмовний лайфхак, який допоможе відрізнити сире яйце від вареного

Візьміть собі на замітку, якщо ви цього не знали

У кожного з нас в арсеналі є не лише кілька перевірених роками рецептів страв, а й прості лайфхаки, за допомогою яких можна швидше впоратися із побутовими завданнями. І якщо ви вже знаєте, як швидко та акуратно відокремити жовток від білка, візьміть собі на замітку лайфхак із розкручуванням, як швидко відрізнити варене яйце від сирого. theLime докладніше розповідає про це.

Фото: pixabay.com

У сирому яйці білок та жовток – це дві рідкі субстанції. Якщо яйце зварити, білок згорнеться і стане щільним, а жовток залежно від часу варіння залишиться або напіврідким, або теж твердим. Проте візуально визначити, яке яйце під шкаралупою, неможливо.

Читайте також: Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному.

Як відрізнити сире яйце від вареного?

Щоб дізнатись, яке яйце перед вами, потрібно розкрутити його на рівній поверхні і через 5-6 секунд зупинити. Варене яйце крутиться швидше, ніж сире, і після натискання різко зупиняється. Сире навряд чи вдасться взагалі розкрутити або воно крутитиметься повільно, а після зупинки ще трохи колихатиметься і рухатиметься.

Читайте також: Швидкі та зручні способи почистити варені яйця від шкаралупи.

Цей простий спосіб ґрунтується на законах механіки. Варене яйце щільне всередині та обертається як суцільний об'єкт. У сирому яйці весь вміст рідкий, тому він не відразу отримує обертальний рух через інерцію. Поверхня обертається, а внутрішній вміст ще ні. Тому він затримує рух жорсткої оболонки і відіграє роль гальма, а яйце майже відразу зупиняється.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Вже другий місяць в ЗСУ: учасник гурту KAZKA повідомив, що доєднався до війська

Сопілкар гурту KAZKA Дмитро Мазуряк поповнив ряди ЗСУ і показав фото у військовій формі

Прикро, що татко на війні: дружина Віталія Козловського поділилася успіхами маленького сина

Дружина співака Віталія Козловського Юлія Бакуменко поділилася в мережі першими успіхами їхнього 4-місячного сина Оскара, доки співак служить 

Я сумував: Дан Балан після тривалого мовчання про війну несподівано приїхав в Україну

Молдавський співак Дан Балан приїхав в Україну і показав відео з Буковеля