RU  UA

Дізнатися

Олена Зеленська у темно-синьому костюмі та білій сорочці зустрілась з главою МЗС Канади: фото

Мелані Жолі приїхала до України

Після зустрічі з маленькими пацієнтами онкологічної лікарні Олена Зеленська мала нагоду поспілкуватися з міністеркою закордонних справ Канади Мелані Жолі. З нею наша перша леді обговорила подальшу співпрацю між країнами.

У Instagram дружина Володимира Зеленського показала фото зустрічі та поділилася деталями. "Українська діаспора в Канаді і раніше була однією з найбільших у світі. А після повномасштабного вторгнення агресора ще 150 тисяч українців знайшли тимчасовий прихисток у Канаді. Для того, щоб вони могли приїхати й облаштуватися, канадський уряд запровадив спеціальну програму – Канадсько-український дозвіл на екстрені поїздки (CUAET)", - йдеться в дописі.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Зеленська зазначила, що Канада вже надала Україні 1 млрд доларів США військової допомоги, а канадські військові продовжують тренувати наших захисників. Тим часом канадські посадовці протягом цього року регулярно відвідують Україну.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Читайте також: Олена Зеленська у блузі кольору хакі та модних штанах зустрілася з Урсулою фон дер Ляєн: фото.

"Мала нагоду подякувати за всю підтримку міністерці закордонних справ Канади Мелані Жолі під час її візиту в Україну. Обговорили, що іще наші країни можуть втілити разом", - розповіла перша леді.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Дружина українського президента також повідомила, що у Канаді створено окремий урядовий орган з питань психічного здоров’я: "Працюють спеціальні центри депресії та центр передового досвіду з питань посттравматичного стресового розладу (ПТСР). Це досвід, який точно знадобиться нам у створенні Всеукраїнської програми ментального здоров’я, покликаній відновити українців після шоку війни".

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

"Ще нам дуже потрібні канадські напрацювання зі створення та адаптації робочих місць для людей з інвалідністю. Мусимо і хочемо надати найкращі можливості всім, хто пройшов поранення і травми", - також написала вона.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Читайте на тему: Олена Зеленська у чорному костюмі зустрілася з міністром оборони Нідерландів: фото.

Зеленська наголосила, що не закінчиться і культурна співпраця - Канада вже виділила Україні 4,8 млн канадських доларів для захисту культурної спадщини, яка регулярно страждає від російських обстрілів. "Ми, у свою чергу, радо відкриваємо у бібліотеках Канади українські книжкові полички - проект із поширення за кордоном нашої літератури діє вже у 26 країнах, - пояснила вона. - Українська мова і культура давно не чужі Канаді, і стають все ближчими".

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Для зустрічі з Мелані Жолі Олена Зеленська обрала темно-синій костюм у тонку білу смужку та класичну сорочку. Підкреслили діловий образ масивні сережки-кільця, об’ємно укладене волосся та легкий макіяж.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал thеLime і дізнайтеся про них швидше.

Читайте також

Monatik згадав, як його зупинили представники ТЦК і відповів, чи оновив свої дані

Украинский певец Monatik рассказал, что спрашивали представители ТЦК, когда остановили его в центре Киева 10 мая

Віктор Павлік переніс складну операцію на серці: в якому стані 58-річний співак

Жена Виктора Павлика Екатерина Репяхова сообщила, что певец перенес сложную операцию на сердце и показала фото из реанимации

Близько до фронту: Міша Коллінз побував на Сумщині і захопився стійкістю українців

Звезда сериала "Сверхъестественное" актер Миша Коллинз провел день в приграничье Сумщины и увидел разминирование украинских земли