Лайм

Біженці з України зможуть потрапити на "Євробачення" у Ліверпулі безкоштовно: як отримати квиток

Британія вирішила підтримати українців, які були змушені залишити свої домівки

Українці, які через російське вторгнення виїхали до Великої Британії зможуть потрапити на "Євробачення-2023", що відбудеться в Ліверпулі від імені України. Британський уряд виділив для українських біженців близько 3 тисячі квитків.

"Людям, переміщеним в результаті війни, буде запропоновано тисячі квитків, щоб вони могли взяти участь у шоу, присвяченому їхній батьківщині, їхній культурі та музиці. Як завжди, ми разом з українським народом та його боротьбою за свободу", - заявила міністр культури Великої Британії Люсі Фрейзер, сказано на офіційному сайті конкурсу.

Україна перемогла на "Євробаченні" у 2022 році Фото: instagram.com/eurovision

Посол України у Великій Британії Вадим Пристайко додав, що виділення квитків переселенцям з України на "Євробачення" дозволить українцям насолодитися цією подією та прославити культуру та музику нашої країни.

Читайте також: Велика честь: Юлія Саніна стала ведучою гранд-фіналу "Євробачення-2023".

Мер Ліверпуля Джоан Андерсон зазначила, що Україна буде "у центрі" всіх їхніх планів Євробачення. "Працюючи з нашим українським співтовариством, ми формуємо потужну програму, яка є всеосяжною і представляє сучасну Україну - надихаючу, гостру, кумедну, красиву та зворушливу, - сказала вона. - Ми раді звістці про те, що українцям-переселенцям надається можливість приїхати до міста у травні – адже це їхнє Євробачення".

Сцена "Євробачення-2023" Фото: eurovision.tv

Як біженцям з України отримати квиток на "Євробачення-2023"

Українці, які знаходяться у Великій Британії в рамках соціальних програм Homes for Ukraine Scheme, Ukraine Family Scheme, Ukraine Extension Scheme, можуть подати заявку на квитки. Вони пропонуватимуться на всі дев'ять живих виступів. Подробиці подачі заявок будуть оголошені пізніше.

Відомо, що квитки для українських переселенців будуть субсидовані Департаментом культури, медіа та спорту Великої Британії, а з кожного продажу стягуватиметься 20 фунтів стерлінгів.

  • Нагадаємо, що 67-й конкурс "Євробачення" відбудеться у Ліверпулі на розкішно оформленій арені M&S Bank Arena. Британія погодилася провести його, доки в Україні триває війна. Дата першого півфіналу – 8 травня, другого – 11 травня, гранд-фіналу – 13 травня 2023 року.
  • Україну на конкурсі представить гурт TVORCHI з англомовною піснею Heart of Steel. Поки букмекери передрікають їм перемогу.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Одружився і став татом у 19: як живе Роман Сасанчин після перемоги в "Голосі країни"

Де зараз Роман Сасанчин - 22-річний український співак, який виграв шоу "Голос. Діти" та "Голос країни"

Річ саме в ефективності: лідер гурту "Скай" Олег Собчук озвучив своє ставлення до мобілізації

Олег Собчук висловився про мобілізацію - лідер гурту Скай заявив, що в тилу від нього буде набагато більше користі, ніж на фронті

В мережі показали свіже фото 88-річного Алена Делона, який нещодавно отримав орден від Зеленського

Анушка Делон показала свіже фото свого зіркового батька - як виглядає 88-річний Ален Делон, якого помістили під посилену опіку