RU  UA

Дізнатися

Порушив право виїзду: Мінкульт відреагував на скандальні заяви стендапера Щегеля

Комік виїхав за кордон як артист і не повернувся

Український стендапер Андрій Щегель заявив, що втік до Туреччини під час війни, незважаючи на три повістки. За його словами, дозвіл на виїзд із України він отримав як артист. У Міністерстві культури відреагували на скандальну заяву коміка.

"МКІП сприяє виїздам митців, художників, артистів, музикантів, журналістів тощо, які свідомі своєї справи та громадянської позиції, але через такі випадки, як з Андрієм Щегелем, ситуація для тих, хто дійсно боронить Україну та веде боротьбу на культурному фронті ускладнюється", - зазначили у Мінкульті.

Фото: instagram.com/shchehel2.0

У відомстві наголосили, що комік порушив надане право виїзду за кордон. Він перебував у групі, якій було надано тимчасовий дозвіл.

"Дії Андрія Щегеля є неприпустимими в умовах воєнного стану, в час, коли переважна більшість свідомих чоловіків залишаються та воюють за збереження нашої держави", - йдеться у повідомленні.

Читайте на тему: Володимир Дантес поскаржився на артистів, які отримали дозвіл на виїзд і не повернулися в Україну.

Після скандалу з українським коміком Мінкульт передав на затвердження уряду більш жорсткий порядок отримання дозволів на тимчасовий виїзд з України чоловіків призовного віку.

Ситуацію з порушенням права виїзду за кордон та ухилення від мобілізації Щегеля візьмуть під контроль правоохоронці.

Нагадаємо, в інтерв'ю Роману Скрипіну Щегель заявив: "У мене три повістки, я не боюся воєнкомів. Визначаю себе як вільну людину. Зрозумів, що мені некомфортно і я більше не можу, і знайшов собі спосіб з**батися, пожити в комфортній психологічній обстановці. Реалізуючи своє право на ох*єнне життя просто [поїхав] і сиджу тут [у Туреччині]", - сказав він.

Про тих чоловіків, які залишилися захищати країну від російських окупантів, він різко висловився: "Вибір хлопців - гинути".

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал thеLime і дізнайтеся про них швидше.

Читайте також

Боюся найбільше у житті: Костянтин Грубич висловився щодо можливої мобілізації сина

Украинский телеведущий Константин Грубич признался, что боится отпускать на фронт своего 27-летнего сына Ярослава

Наталія Могилевська показала теплі обійми з прийомною донечкою: рідкісне фото

Наталья Могилевская показала младшую дочь Софию по случаю Дня вышиванки - что известно о девочках, которых удочерила певица

Молодий Чарльз і Єлизавета II: палац показав небачені раніше портрети королівської родини

Букингемский дворец показал архивные портреты королевской семьи – на кадрах позировали Чарльз III, Елизавета II и другие