Лайм

Комік Щегель висловився щодо скандалу після виїзду за кордон та образи українців

Стендапер пояснив свої слова та реакцію

Український стендап-комік Андрій Щегель в інтерв'ю Роману Скрипіну зізнався, що одержав від Міністерства культури дозвіл на виїзд, після чого вирішив не повертатися в Україну. Він зіштовхнувся з бурхливою реакцією користувачів мережі, але у своєму подкасті розпалив скандал ще сильніше.

"Україна – й**ний цирк з попаяними дебілами, які не мають шансів на цивілізоване життя, взагалі ніяких. Люди – й**ні щури, які не можуть включити голову, заперечити, підтримати і щось зробити. Вони абсолютно залежні п*дори, які трусяться за пиріжок з г*вном, аби у них не забрали ні на що не здатне громадянство. Я схиляюся, що це фестиваль долбо*бів, де все базується на заздрості", - заявив він.

Фото: Wikipedia

Пізніше Щегель розмістив в Instagram більш спокійне відео, в якому пояснив слова про те, що "вибір хлопців - гинути" на війні, а його як "вільної людини" - жити в комфортній психологічній обстановці.

"У жодному разі не вважаю, що вибір людини - саме гинути на війні. Маю на увазі, що українці свідомо обирають Україну та бажання за неї боротися, що в результаті, на жаль, часом призводить до загибелі найкращих її дітей. Пропоную вам повністю переглянути інтерв'ю зі Скрипіним і зробити висновок, що мої слова не містили ні краплі зневаги, - сказав стендапер. - Я в жодному разі не зневажаю всіх українців. Останнє відео моєї емоційної та імпульсивної промови шматком викладене в інтернет і абсолютно вирване з контексту. Воно є лише моєю гнівною та безпорадною реакцією на нескінченні повідомлення мені, моїм близьким та друзям з погрозами розправи та вбивства, що просто зводить з розуму".

Читайте також: Володимир Дантес поскаржився на артистів, які отримали дозвіл на виїзд та не повернулися в Україну.

Щегель вибачився перед усіма, кому скандал за його участю завдав страждань. За його словами, робота коміка - це провокація, але тепер "полювання на відьом" вийшло за межі розумного.

"Хотів бути з вами відвертим, тому що поважаю вас і вважаю, що той, хто говорить неприємну правду, набагато безпечніший за того, хто говорить те, що хочуть почути. Україна має справжніх ворогів, і це точно не я", - підсумував він.

Фото: instagram.com/shchehel2.0/

Нагадаємо, що Щегель виїхав із країни у складі групи артистів на виступ в Ірландії. Після цього він вирушив до Туреччини, де мешкає досі. Мінкульт вже відреагував на його провокативні заяви.

Андрію Щегелю 31 рік, його батьки – пожежник та працівниця МВС. Він навчався у Львівському ліцеї із посиленою військово-фізичною підготовкою ім. Героїв Крут, а також у Юридичному ліцеї Національної академії внутрішніх справ. Вищу освіту комік здобував у Київському національному університеті на юридичному факультеті. За словами Щегеля, перед виїздом з України він отримав три повістки.

Новини партнерів

Читайте також

Український актор Євген Шумілов загинув на фронті, захищаючи пораненого побратима

На фронті загинув український актор театру та кіно Євген Шумілов, який захищав Україну від початку повномасштабної війни

Українська співачка повідомила про третій викидень і зізналася, чи хоче ще дітей

Співачка Альона Омаргалієва розповіла, що пережила три викидні - виконавиця зізналася, чи не втратила надію народити другу дитину

Шанси України на перемогу в "Євробаченні-2024" знову підвищилися: новий прогноз букмекерів

Прогнози букмекерів щодо переможця Євробачення-2024 - аlyona аlyona і Jerry Heil опинилися на третьому місці з ймовірністю 13% - таблиця