Лайм

Коли дивитися виступ TVORCHI на "Євробаченні-2023": дата і порядковий номер

Україна виступить одразу у фіналі конкурсу

13 березня у Ліверпулі відбулася зустріч глав делегацій з України та Великої Британії. Оксана Скибінська із Суспільного та кореспондент ВВС Адам Виджинський провели жеребкування та визначили порядкові номери для українського гурту TVORCHI та британської співачки Маї Муллер у фіналі "Євробачення-2023".

Як сказано на сайті конкурсу, українка та британець кинули монетку, щоб вирішити, хто першим визначить позицію іншої делегації у гранд-фіналі. Представниця української делегації витягла для Великої Британії 26-й номер, а Виджинський обрав номер для України – TVORCHI виступлять у фіналі під номером 19.

Фото: instagram.com/tvorchi_official

За жеребкуванням наглядав виконавчий супервайзер пісенного конкурсу "Євробачення" Мартін Остердал. Порядкові номери решти фіналістів, а також порядок проведення першого та другого півфіналів буде визначено пізніше.

Гурт TVORCHI виступить одразу у фіналі "Євробачення-2023" 13 травня. За правилами конкурсу Україна обходить півфінали після перемоги у конкурсі у 2022 році. У фінал також автоматично потрапляють країни "великої п'ятірки" (засновниці конкурсу), до якої входить Велика Британія, Франція, Німеччина, Італія, Іспанія.

Читайте також: Шанси України на перемогу в Євробаченні-2023 впали: що говорять букмекери.

Представники України виступлять у Ліверпулі з оновленою версією пісні Heart of Steel ("Серце зі сталі"). Після критики під час Нацвідбору TVORCHI удосконалили конкурсний трек: додали український куплет та нове звучання наприкінці пісні.

Наразі Україна опустилася у списку лідерів "Євробачення-2023" за прогнозами букмекерів. За даними Eurovisionworld, вона посідає третє місце в таблиці.

Нагадаємо, що 67-й конкурс "Євробачення" відбудеться у Ліверпулі на арені M&S Bank Arena. Британія погодилася провести його, доки в Україні триває війна. Дата першого півфіналу – 9 травня, другого – 11 травня, гранд-фіналу – 13 травня 2023 року.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Усі зберігають оптимізм: друг онкохворого Чарльза III розповів про стан його здоров'я

Стан здоров'я Чарльз III, який лікується від онкології, погіршився - про це розповів друг короля - що відомо

Уклін всім героям: українські зірки вшанували пам’ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС

26 квітня 2024 року виповнюється 38 років з дня Чорнобильської аварії - зірки висловилися про річницю - фото

Ніхто не може мені заборонити: скандальна Алхім висловилася про мовне питання та ставлення до Путіна

Анна Алхім заявила, що перейде на українську, коли від неї всі відчепляться, а також зазначила, що Путін продовжує нагинати весь світ