Лайм

Олена Зеленська у чорній блузі з вишивкою розповіла про створення Українського центру

В установі вже було проведено 1300 заходів для 17 тисяч гостей та учасників

Олена Зеленська, яка на початку березня закликала ОАЕ відбудовувати житло українців, розповіла про підтримку литовських партнерів. У соціальних мережах вона опублікувала пост, у якому поділилася деталями про створення Українського центру у Вільнюсі.

"Mes kartu" – литовською означає "ми разом". Ми відчуваємо це від литовських друзів увесь цей рік: коли Литва приймає наших вимушених переселенців, виступає на міжнародній арені, надсилає допомогу, проводить мітинги та заходи на підтримку України", - йдеться в дописі першої леді в Instagram.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

"І, звісно, ми були і є разом, коли створили Український центр у Вільнюсі – перший подібний культурно-освітній простір у країнах ЄС. Разом із колегою, першою леді Литви Діаною Наусєдєнє, ми стали його патронесами. Коли дивишся, скільки всього там відбулося та відбувається, – не віриться, що йому всього дев’ять місяців: уже проведено 1300 заходів для 17 тисяч гостей та учасників", - також зазначила дружина президента у публікації.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Читайте на тему: Для всіх українських жінок: Олена Зеленська отримала нагороду "Смолоскип свободи".

Зеленська розповіла, що кожного дня у цьому центрі проводяться освітні та спортивні заходи, а також надається загальна і психологічна допомога. Також перша леді повідомила, що там створили Young think tank – платформу для зустрічей українських та литовських школярів із політиками, дипломатами і громадськими діячами Литви та України. Так діти навчаються дружніх міжнародних зв'язків:

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

"Коли бачиш, що саме тут, в Українському центрі, посол Японії у Литві особисто проводить уроки медитації, японської каліграфії та оріґамі, Польський культурний інститут організує виставку репродукцій картин Марії Примаченко, Ізраїльська мисткиня українського походження проводить креативний майстер-клас для дітей, – розумієш: ми не перебільшуємо, називаючи наш центр українським серцем Литви, яке збирає навколо себе весь світ. Бо найкраще гуртують і збагачують – саме культура та взаємна допомога. Коли mes kartu – ми разом".

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

На одному із оприлюднених кадрів перша леді позувала у вишуканому вбранні. Вона з'явилася перед камерою у чорній блузі з об'ємними рукавами, які вишиті темними нитками. Ще одна помітна деталь образу - золотисте асиметричне кольє з додаванням червоного декору. Виріб нагадує калину. Завершили образ зібране в пучок волосся та легкий макіяж.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

alyona alyona впала на репетиції перед "Євробаченням-2024": в якому стані реперка

alyona alyona впала під час генеральної репетиції на Євробаченні-2024 - реперка запевнила, що почувається добре - відео

Де дивитися перший півфінал "Євробачення-2024", в якому виступатиме Україна

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита

Привертає увагу більше, ніж будь-коли: у мережі показали відео головної сцени "Євробачення-2024"

Як виглядає головна сцена Євробачення-2024 у Мальме - у мережі вперше показали відео та розповіли про репетиції конкурсантів