Лайм

Після втечі Щегеля і Голубкова Мінкульт посилив вимоги для артистів, які виїжджають за кордон

Обов'язкова умова – наявність військово-облікових документів

Після скандалу з втечею з України коміка Андрія Щегеля та режисера Тараса Голубкова Міністерство культури та інформаційної політики (МКІП) назвало умову, за якої українських артистів призовного віку випускатимуть за кордон.

Тарас Голубков та Андрій Щегель Фото: Instagram; Wikipedia

Згідно з публікацією відомства в Telegram, до обов'язкового списку документів для отримання листа сприяння додалися військово-облікові документи.

"Ці документи мають бути у кожного чоловіка призовного віку згідно із законом, а їхня відсутність - порушення українського законодавства", - заявив Мінкульт.

Читайте також: Комік Щегель висловився про скандал після виїзду за кордон та образи українців.

Надалі листи сприяння видаватимуть митцям, художникам, артистам, музикантам, журналістам, письменникам та іншим діячам, які належать до сфери культури та інформації. При цьому їхньою метою має бути "захист та популяризація інтересів держави Україна на міжнародній арені, з обов'язковим поверненням до країни".

Також Мінкульт прокоментував інцидент із солістами Камерного хору "Воскресіння" з Івано-Франківська, яких не випустили на гастролі. Повідомляється, що вони не мали військово-облікових документів, і в таких випадках сприяння виїзду не надається.

Нагадаємо, що скандал із виїздом артистів розпочався після інтерв'ю Андрія Щегеля Роману Скрипіну. Стендап-комік похвалився, що виїхав із України за допомогою листа Мінкульту, але вирішив залишитися за кордоном та "пожити у комфортній обстановці".

Пізніше випливла інформація про втечу режисера Тараса Голубкова. Він одержав дозвіл на виїзд, щоб "зняти фільм про війну в Україні". Натомість він поїхав до Москви, де зняв кліп для співачки Клави Коки.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil