Лайм

Принц Вільям відвідав українських біженців у Польщі і військову базу біля кордону: фото

Чоловік поділився враженнями

У лютому король Чарльз відвідав українських військових у тренувальному таборі в Англії, і старший син монарха вирішив наслідувати його приклад. 22 березня принц Вільям приїхав до Польщі з візитом, який раніше не був анонсований. Він зустрівся з польськими та британськими військовими у Ряшеві, а також побував у центрі для українських біженців у Варшаві.

"Сьогодні я поїхав до Польщі, щоб зустрітися з британськими та польськими військами, де я почув про їхню надзвичайну роботу на підтримку України. Моє звернення до них від імені всіх нас: дякую!" – йдеться на сторінці принца та принцеси Уельських в Instagram. Також можна побачити фото, зроблені під час поїздки.

Фото: instagram.com/princeandprincessofwales

Фото: instagram.com/princeandprincessofwales

Фото: instagram.com/princeandprincessofwales

Старший син британського короля розповів про умови, в яких живуть українці у варшавському центрі для біженців. Він зазначив, що завдяки старанній роботі волонтерів, люди тут забезпечені усім необхідним. Однак гуманітарна криза все ще існує, адже бажаючих заселитися в центр також достатьно.

Фото: instagram.com/princeandprincessofwales

"Завдяки щедрості польського народу знайшли тут притулок українці, які втікали від війни. На жаль, гуманітарна криза є і сьогодні, оскільки багато біженців шукають притулку в таких центрах розміщення, як цей, який ми сьогодні відвідуємо. У цьому центрі є безкоштовне дворазове харчування, уроки польської мови, психологічна підтримка, допомога у працевлаштуванні та навіть безкоштовний магазин, у якому мешканці можуть взяти одяг, засоби санітарії та гігієни", - йдеться в публікації принца Вільяма.

Фото: instagram.com/princeandprincessofwales

Читайте також: Кейт Міддлтон у військовій формі навчилася накладати турнікет і пройшла інструктаж з розмінування.

"Привітна громада та волонтери тут роблять все від себе залежне, аби допомогти тим, хто цього потребує. Тепер стає зрозуміло, як 300 українських жінок і дітей, які тут перебувають, можуть залишатися такими позитивними, переживши такі труднощі", - додав нащадок британського престолу.

Фото: instagram.com/princeandprincessofwales

Фото: instagram.com/princeandprincessofwales

Фото: instagram.com/princeandprincessofwales

Відомо, що візит принца Вільяма до Польщі триватиме близько трьох днів. Також він планує покласти вінок до могили Невідомого солдата у Варшаві (цікаво, що ці дії повторюють візит покійної королеви та герцога Единбурзького, які клали там вінки у 1996 році) та зустрітись президентом Польщі Анджеєм Дудою в президентському палаці.

Нагадаємо, король Чарльз подарував молодшому брату на день народження титул покійного батька.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків