Лайм

Український співак Ярослав Малий з гуртів Machete і Токіо анонсував концерти в Росії

Артист знайшов "пояснення" такого бажання

Український виконавець Ярослав Малий, який є фронтменом гуртів Machete та Токіо, зібрався на гастролі до Росії. Він заявив, що хоче виступити у країні-агресорці, а те, що окупанти вже більше року обстрілюють його Батьківщину, схоже, чоловіка не надто бентежить.

Про таке рішення артист повідомив у Instagram. Він оприлюднив відеоролик, у якому пояснив свою позицію, а також зробив кілька заяв. Зокрема, музикант сказав, що "з допомогою музики хоче збудувати храм єдності та чистоти".

Фото: instagram

"Нам з дитинства кажуть, що цей світ такий, який він є. Ми маленькі люди й не можемо його змінити. Що ненависть, страх, агресія – це нормально. Це не так, усе в наших силах. Ми будівельники всесвіту і митці. Ми крок за кроком, пісня за піснею, цеглинка за цеглиною будуємо храм єдності, любові, чистоти, добра... Нам час прокидатися. Ми потрібні один одному. Це єдина причина чому ми це робимо",- зазначив українець.

Читайте також: Український продюсер Фальоса переїхав до РФ після того, як його дім в Києві знищили росіяни.

Наразі відомо, що чоловік планує виступити у Санкт-Петербурзі 2 червня, а 2 липня і 30 вересня - у Москві. Також він приїде з концертами до Астани та Алмати.

Тим часом у коментарях під роликом користувачі мережі продовжують висловлювати своє невдоволення. Негативні коментарі на свою адресу виконавець видаляє. Проте все ж залишилося кілька, які він ще не встиг почистити:

"Ганьба", "Бог з вами", "Співати в країні-терористі, яка знищує твою батьківщину, дивне рішення", "Чому ви не засудили війну? Як не соромно виступати в Росії? Це ваш вибір, але дороги в Україну вже не буде".

Фото: instagram

Нагадаємо, Ярослав Малий - український співак. Вокаліст гуртів Токіо, Мachete та HAVAKUK, автор пісень, композитор. Чоловік родом із Кривого Рогу. У лютому 2015 року разом з родиною виїхав із держави-терористки РФ до Києва.

"Там (в Росії) неможливо знаходитися через ту кількість брехні, ми вирішили, що нам і нашим дітям буде правильно тут знаходитися, щоб підтримати свою країну, тому що я громадянин України. А також через дітей, щоб вони росли хоча б у відносно демократичному суспільстві", - коментував він тоді свій переїзд на Батьківщину.

У тому ж році він разом з гуртом Токіо випустив в Україні альбом "Війна та мир", в якому розповів про військові дії 2014 року.


Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений MACHETE (@machete.tokio)

Раніше артист неодноразово висловлювався проти російської пропаганди. Однак у 2019 році він з якихось причин вирішив відновити свою музичну кар'єру на території Росії.

З початком повномасштабного вторгнення у лютому 2022 року обрав для себе мовчазну позицію.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита