Лайм

Йому байдуже на осуд: комік Василь Байдак розповів, чому не вірить вибаченням втікача Щегеля

Стендапер поділився думкою про резонансний випадок

Стендап-комік Василь Байдак після початку повномасштабного вторгнення РФ активно допомагає ЗСУ. Своєю творчістю за рік війни він зібрав 8 млн. гривень для захисників України. Допоміг йому в цьому і сольний європейський тур, з якого він, на відміну від колеги Андрія Щегеля, повернувся.

Байдак зістриг на сцені пишну шевелюру за донат на ЗСУ у розмірі 1 822 291 грн Фото: https://www.instagram.com/ru_by_duck/

В інтерв'ю виданню "Ґрунт" Байдак розповів, як ставиться до вчинку Щегеля, який залишив країну під приводом благодійного туру і залишився за кордоном. Після скандалу в мережі він записав відео з вибаченнями, але їх Василь вважає удаваними.

"Ще не вистачало йому хустинки, і щоб він турецькою звертався, як Оксана Марченко. Я думаю, він поніс певні санкції. Хтось знайшов струнки, на яких зіграли, і йому стало від цього важко. Але я не знаю, що це були за струни. Це точно не суспільний осуд. Мені здається, йому байдуже на осуд. Напевно, там щось конкретніше сталося, що йому довелося записати вибачення", - каже Байдак.

Фото: https://www.instagram.com/shchehel2.0/

Читайте також: Це отруйні паразити: Коля Сєрга висловився про Щегеля і Голубкова - артистів, які втекли з України.

Імовірною причиною "каяття" стендапер вважає скорочення фінансування, яке Щегель та його колеги з подкасту srakadupa (Влад Капиця та Єгор Романенко) щомісяця отримували на Patreon від фанатів.

"Це жахливо, і маю питання до людей, які підписані на нього. Спочатку у них було $4700 на місяць, потім сума впала до $3500, потім до двох із чимось тисяч, а після вибачення знову повернулася до $3000. Ситуація дала охоплення і людей, які вирішили підписатися. Але я думаю, що вони втратили якусь тисячу на Patreon. Наскільки я знаю, це їхня єдина підтримка. Напевно, це один із чинників, чому він вирішив зіграти в цю комедію з вибаченням", - розповів Василь.

Читайте також: Це кримінальна справа: Влад Дарвін прокоментував втечу режисера Голубкова до Москви.

За словами Байдака, Щегель – не єдиний стендапер, який виїхав із України завдяки листу Мінкульту.

"Я знаю коміків, які, як сказав Щегель, з***алися. Вони зараз в Ірландії і не збираються повертатися. Не хочу називати їхні прізвища, тому що не хочу, щоб люди взагалі про них знали", - висловився він.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Оцінки для України на "Євробаченні-2024": як голосували журі та шанувальники

alyona alyona і Jerry Heil посіли 3 місце на Євробаченні 2024 за результатами суддівського та глядацького голосування - таблиця

Що відомо про переможця "Євробачення-2024" Nemo, який ідентифікує себе як небінарну особу

Немо Меттлер зі Швейцарії виграв Євробачення 2024 - що відомо про життя та кар'єру музиканта, який позиціонує себе як небінарна особа

Nemo перемогли на "Євробаченні-2024": про що їхня пісня The Code

Співак Немо зі Швейцарії виграли "Євробачення-2024" - текст пісні The Code, яка принесла їм перемогу