Лайм

На "Євробаченні-2023" заспівають 5 українських артистів: хто виступатиме в Ліверпулі

До проведення заходів залишається все менше днів

На "Євробаченні 2023", яке відбудеться вже наступного місяця, виступлять українські артисти. У півфіналах міжнародного пісенного конкурсу 9 та 11 травня заспівають Марія Яремчук, Юлія Саніна, OTOY, Alyosha та Злата Дзюнька. Також у списку запрошених зірок світові виконавці – Rita Ora та Rebecca Ferguson.

Артисти виступлять у Ліверпулі у перервах між номерами самих конкурсантів. Детальніше про це повідомляє "Суспільне".

Фото: facebook.com/german.nenov

У джерелі зазначається, що фронтвумен гурту The Hardkiss Юлія Саніна з фрагментом пісні "Маяк" заспіває у першому півфіналі. Виступ буде символізувати "обʼєднання музикою" двох країн. Крім того, номер-відкриття має на меті підкреслити проведення 67-го Пісенного конкурсу "Євробачення" в Британії від імені України.

Юлія СанінаФото: suspilne.media

Представниця України на "Євробаченні-2010" Alyosha у першому півфіналі продемонструє зі сцени конкурсу історію своєї особистої подорожі через виконання пісні "Ordinary World" культового британського попрок-гурту Duran Duran. Композиція зазвучить в новому аранжуванні.

AlyoshaФото: suspilne.media

Читайте також: Всюди говоримо про Україну: гурт TVORCHI розповів про промотур до "Євробачення".

Представниця України на "Євробаченні-2014" Марія Яремчук виступить у другому півфіналі та своїм номером відкриє захід. Вона виконає попурі найвідоміших українських музичних творів у сучасному аранжуванні.

Марія ЯремчукФото: suspilne.media

Також Яремчук продемонструє спільний номер з репером OTOY та 14-річною представницею України на Дитячому "Євробаченні-2022" в Єревані Златою Дзюнькою.

Злата ДзюнькаФото: suspilne.media

OTOYФото: suspilne.media

Відомо, що разом із креативною командою BBC над розробкою ідей номерів в інтервал-актах шоу працює команда "Суспільного", зокрема режисер та креативний директор "Євробачення-2023" від України Герман Нєнов.

"Кожен, хто презентуватиме Україну в рамках "Євробачення", з'явився тут не випадково. Ми враховували досвід успішного виступу на конкурсі "Євробачення" – як мінімум, потрапляння в топ-10 від України. Також неймовірно важливою була історія артиста. Вона мала розкривати одну з граней портрета України", – пояснив він на своїй сторінці у Facebook критерії відбору виконавців.

Нагадаємо, 67-й конкурс "Євробачення" пройде вже у травні. Дата першого півфіналу – 9 травня, другого – 11 травня, гранд-фіналу – 13 травня 2023 року. Нашу країну на конкурсі представить гурт TVORCHI з піснею Heart of Steel.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

У Львові розбишаки напали на блогера Ніколаса Карму: у якому стані потерпілий

Блогер Ніколас Карма розповів, що у Львові на нього напали хулігани. Карма звернувся до стражів порядку

Вражена цілісністю твого внутрішнього спокою: Могилевська відвідала концерт Макса Барських

Макс Барських дав великий концерт в Києві. Наталя Могилевська побувала на шоу та розповіла про свої емоції

Серце моє ніколи не буває вільне: Ірина Білик заінтригувала змінами в особистому житті

Ірина Білик розповіла про своє особисте життя. Серце співачки зайнято