Лайм

Знущання над тваринами: деталі скандалу з дельфінарієм "Немо" та морськими котиками в номері готелю

Представники комплексу прокоментували інцидент

Одеський дельфінарій "Немо" опинився в центрі гучного скандалу через те, що нібито здає в оренду для фотосесії тварин. Таке припущення з'явилося після того, як блогери виклали у мережу кадри та відео з морськими котиками.

Користувачка TikTok Стася Макєєва оприлюднила ролик, який був знятий у готелі. У відео можна побачити морського котика, з яким дівчина танцювала під музику. "Коли з подружкою зняли президентський номер", - прокоментувала свій допис вона.

Фото: stasya_makeeva_

Фото: stasya_makeeva_

Відео подібного роду також опублікував блогер Олег Машуковський. У ролику налякана тварина лежить на дивані у номері "Немо". Користувачів мережі обурили червоні очі морського котика та неправильне поводження з ним в цілому. Через це ситуація набула гучності, а її винуватці зіштовхнулися з хвилею хейту. Після цього обидва блогери вирішили видалити свої недавні дописи.

Фото: mashukovskiy

Читайте на тему: На популярному українському курорті коня пофарбували в зебру заради заробітку: фото.

Тим часом розгнівані українці в коментарях продовжують писати звинувачення на адресу дельфінарію та готелю. Вони обурені тим, що така ситуація взагалі стала можливою та додають, що знущання над тваринами – не норма цивілізованого суспільства.

Якщо зайти на сайт дельфінарію, можна побачити що "Немо" пропонує послугу яка має назву "Фото з морським левом". Зробити кадр можна лише до або після вистави в одній із двох локацій: на помості або на території басейну. Про зйомку в номері готелю там не згадується.

Фото: nemo.od.ua

Представники дельфінарію вже відреагували на скандал та у коментарі ТСН заявили, що не здають тварин в оренду. За словами керівниці відділу маркетингу "Немо", морські котики, включно з іншими тваринами, кожного дня прогулюються територію готелю, дельфінарію та на прибережній частині у супроводі своїх тренерів. Що ж стосується відео блогерів, то з морськими котиками Макєєва та Машуковський нібито "зустрілися у коридорі готелю".

"Вони пішли разом по коридору, і вже потім з'явилася ідея піти в номер. Тварини залюбки пішли разом з тренером. Для них - це щось нове, щось цікаве. Їх ніхто не змушував, не примушував. На відео це видно", - пояснили в "Немо".

Фото: mashukovskiy

Представниця дельфінарію сказала, що гості готелю часто можуть зустріти у коридорі тварин, які прогулюються зі своїми тренерами. За її словами, такі прогулянки не становлять небезпеки ні для морських котиків, ні для інших представників тваринного світу.

"І хто соромиться, той просто збоку постоїть, познімає на телефон. А хто більш сміливіший, підходить до тренера і запитує, чи можна погладити тваринку. Якщо вона гарно себе почуває, схильна, то дозволяють пограти", - сказала співробітниця.

Читайте також: Біженцям на замітку: Польща змінила правила ввезення домашніх тварин.

Керівниця відділу маркетингу також додала, що у вільному доступі в інтернеті можна знайти сотні відео з різних куточків світу, на яких морські котики гуляють ринками, прибережними зонами, проспектами, лежать на лавах та шезлонгах.

"Іноді, на прогулянці, їм зустрічаються люди, для соціальних тварин — це цікаво і завжди викликає приємні емоції. Наші морські котики були народжені в дельфінарії та виросли серед людей", 0 також зазначається в офіційному коментарі "Немо".

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал thеLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували