Лайм

Гроші не пахнуть: репер Jah Khalib, який застав війну у Києві, оголосив про концерти в Росії

Українці розчаровані вчинком артиста

Популярний казахстанський репер Jah Khalib (справжнє ім'я Бахтіяр Мамедов) раніше відкрито висловлював свою любов до українців, часто приїжджав до Києва та навіть одружився з українкою. 24-го лютого 2022 року артист опублікував stories, у якому висловив слова підтримки народу нашої країни.

У перший день російського вторгнення репер розповів, що з вагітною дружиною перебуває в українській столиці та змушений ховатися в бомбосховищі від російських ракет. Згодом стало відомо, що саме українці допомогли йому разом із коханою вибратися на батьківщину до Казахстану. На знак подяки зірка висловив своє захоплення українським народом.

Фото: instagram.com/JahKhalib

"Ми в Києві. Живі-здорові, не панікуємо. Нікуди не їдемо. Українці, я тепер не просто люблю вас, я захоплююсь вами", - написав Khalib у Instagram.

Фото: instagram.com/JahKhalib

Читайте також: Український співак Ярослав Малий з гуртів Machete і Токіо анонсував концерти в Росії.

Однак після того, як концерти виконавця в країні-агресорці РФ почали скасовувати через проукраїнську позицію, він вирішив "перевзутися". На своїй батьківщині репер перестав говорити про злочини росіян, скоєні на українських землях, а на початку цього року повідомив, що поїде в тур містами Росії. Задля того, аби запобігти скасуванню виступів, а також заробити кривавих російських рублів, він вирішив виправдатися за раніше сказані слова на адресу українців.

"Майже вся моя команда – громадяни Росії та проживають у Росії. Більшість моїх слухачів живе у Росії. Я завжди прилітаю до Росії з добрими намірами, із задоволенням даю концерти та виступаю на радіо, що явно демонструє моє добре ставлення до народів Росії", - заявив Jah у соцмережах.

Фото: instagram.com/JahKhalib

Фото: instagram.com/JahKhalib

Фото: instagram.com/JahKhalib

Українські шанувальники відверто розчарувалися таким вчинком знаменитості. Під публікацією вони висловили свою думку з приводу ситуації, що склалася:

"Спершу ви ховаєтеся від російських ракет, а потім їдете до Росії. Де логіка?", "Отже, українці рятували вас і вашу вагітну дружину від ракет рашистів, а ви тепер даєте свої концерти в Росії та ще й виправдовуєтесь перед ними? Ви як своїй дитині в очі дивитесь?", "Якби Росія бомбила твою рідну країну, ти теж вибачався б за те, що хтось подумав, що ти підтримуєш свою країну, заради заробітку в країні-агресорці Росії?".

"Як можна добре ставитися до народу Росії, якщо через них могли загинути ви і ваша дружина з дитиною? Через які ви ховалися і вас рятував український народ? Нема слів. Ви надто неоднозначна людина та артист і, у вашому випадку, напевно, гроші не пахнуть", "Розчарування", "Мало в підвалі посиділи", "Аудиторію України, яка вас прийняла, ви втратили. Сподіваюся, і друзів теж. Виступайте для людей, які бомбили вас теж 24 лютого", "Я розчарована. Була про вас кращої думки, а ви просто сц*кло, яке перевзувається і не має своєї думки".

Фото: instagram.com/JahKhalib

Нагадаємо, Jah Khalib – 29-річний казахський російськомовний репер, співак, бітмейкер і продюсер казахсько-азербайджанського походження. Велику популярність отримав завдяки соціальним мережам, де й поширювалися його треки - "Твои сонные глаза", "SnD", "Сжигая дотла", "Ты для меня".

Читайте на тему: Український продюсер Фальоса переїхав до РФ після того, як його дім в Києві знищили росіяни.

Незабаром виконавець став популярним не тільки в Казахстані, а й у інших країнах пострадянського простору. У 2016 році випустив повноцінний сольний альбом "Если че, я Баха". Навесні наступного року зняв кліп на композицію "Лейла".

У грудні 2015 року приїхав до Криму, порушивши при цьому правила перетину кордону України, а також правила в'їзду іноземців на тимчасово окуповані території.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал thеLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як голосувати у фіналі "Євробачення-2024": інструкція для України та інших країн

У фіналі "Євробачення-2024" голосують всі жителі країн-учасниць цьогорічного конкурсу – як віддати голос за фаворита

У Мальме проходить фінал "Євробачення 2024", де Україна змагається за перемогу: онлайн-трансляція шоу

Де дивитись трансляцію фіналу "Євробачення-2024" онлайн, в якому виступатимуть alyona alyona і Jerry Heil з України

Фіналіст "Євробачення-2024" з Нідерландів не з'явився на генеральній репетиції: ведеться розслідування

Представника Нідерландів на "Євробаченні-2024" Йоста Кляйна відсторонено від генеральної репетиції перед фіналом, де журі виставляли оцінки