Лайм

З Алека Болдвіна зняли обвинувачення у ненавмисному вбивстві операторки Галини Хатчінс

Розслідування трагедії продовжується

Прокуратура Нью-Мексико зняла кримінальні обвинувачення з Алека Болдвіна після смертельної стрілянини на зйомках фільму Rust ("Іржа"), в результаті якої загинула операторка з України Галина Хатчінс. Видання Deadline повідомило, що після "подальшого розслідування" обвинувачення можуть висунути повторно.

Причиною перегляду рішення прокурорів стали нові факти та докази про роль Болдвіна у смертельному інциденті. Без їхнього розслідування та судово-медичної експертизи попереднє слухання, призначене на 3 травня 2023 року, провести не зможуть.

Фото: Getty Images

"Ми відхилятимемо звинувачення у ненавмисному вбивстві проти Болдвіна для проведення подальшого розслідування. Це рішення не звільняє пана Болдвіна від кримінальної відповідальності, і обвинувачення можуть бути висунуті повторно. Наше подальше розслідування буде продовжуватися", - йдеться у заяві.

Обвинувачення проти зброрярки фільму Ханни Гутьєррес-Рід, яка мала перевірити обойму бутафорського револьвера перед тим, як передати його акторові, залишаються без змін.

"Ми задоволені рішенням закрити справу проти Алека Болдвіна та закликаємо до належного розслідування фактів та обставин цієї трагічної події", - йдеться у заяві адвокатів актора.

Читайте також: Алек Болдвін відмовився платити компенсацію родині українки, застреленої на зйомках.

Нагадаємо, що у жовтні 2021 року Алек Болдвін репетирував сцену зі зброєю на ранчо Бонанза-Крік у Нью-Мексико, коли його револьвер вистрілив. Патрон в обоймі виявився бойовим, і Галина Хатчінс зазнала смертельного поранення. Режисера Джоела Суоза також було поранено, але він відмовився від претензій до колег.

Зброю Болдвін отримав із рук помічника режисера Дейва Холлса, а той - від Ханни Гутьєррес-Рід. Слідство уклало угоду про визнання провини з Дейвом Холлсом, якого засудили до шести місяців випробувального терміну без нагляду. Алек Болдвін та Ханна Гутьєррес-Рід заперечували свою провину. У разі обвинувального вердикту їм загрожувало ув'язнення терміном до 18 місяців та штраф у розмірі близько 5000 доларів.

Сам Алек Болдвін раніше заявляв, що не натискав на курок під час зйомок, а пістолет "дав осічку".

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Другий півфінал "Євробачення 2024" у Мальме: онлайн-трансляція масштабного шоу

Другий півфінал Євробачення 2024 9 травня - дивитися онлайн трансляцію конкурсу - хто виступає та як голосувати за виконавців

Дизайнерка показала, який вигляд має кольчуга, через яку alyona alyona впала на "Євробаченні"

alyona alyona впала на одній з репетицій перед Євробаченням 2024 через кольчугу - авторка прикраси показала її фото та процес створення

68-річна Кріс Дженнер повідомила, що у неї виявили онкологічну хворобу: відео

Кріс Дженнер розповіла, що у неї діагностували ракову пухлину - про це зірка повідомила у трейлері до 5 сезону Сімейство Кардаш'ян