RU  UA

Дізнатися

Додаток для знайомств Tinder йде з Росії через порушення прав людини

Компанія пояснила своє рішення

Компанія Match, якій належать Tinder, Hinge, Plenty of Fish та інші додатки для знайомств, повністю піде з російського ринку до 30 червня. Про це повідомив телеканал Euronews.

"Ми віддані захисту прав людини. Наші бренди здійснюють кроки з обмеження доступу до своїх послуг у Росії і завершать свій відхід з російського ринку до 30 червня 2023 року", - йдеться у заяві компанії.

Фото: pexels.com

Match пішла на цей крок більш ніж через рік після того, як Росія вторглася в Україну, а російські військові вчинили безліч жорстоких вбивств, страт, тортур та інших актів порушення прав людини. Але причиною відходу Tinder з РФ стала не війна, а опір компанії вимогам Росії надати дані користувачів уряду.

Читайте також: Топ-10 мобільних додатків, які найбільше розряджають телефон.

Раніше програми Match зіштовхнулися з вимогою зберігати дані та повідомлення російських користувачів відповідно до вимог розвідувальних служб. Як і кілька інших західних гігантів соціальних мереж, компанія відмовилася. За це влітку 2022 року її оштрафували на 2 мільйони рублів (22 868 євро) Московським районним судом у справі, порушеній проти кількох платформ, включаючи WhatsApp, Snapchat, Spotify та Hotels.com.

Програми Match залишаються доступними для завантаження в інших авторитарних країнах, зокрема в Білорусі. Вихід компанії з Росії був повільним порівняно з деякими іншими гігантами онлайн-знайомств, наприклад Bumble і Badoo. Вони заблокували завантаження додатків у Росії та Білорусі у березні 2022 року.

Раніше в США оцінили ефект санкцій проти Росії.

Цікаві новини для вас:

Читайте також

Боюся найбільше у житті: Костянтин Грубич висловився щодо можливої мобілізації сина

Украинский телеведущий Константин Грубич признался, что боится отпускать на фронт своего 27-летнего сына Ярослава

Наталія Могилевська показала теплі обійми з прийомною донечкою: рідкісне фото

Наталья Могилевская показала младшую дочь Софию по случаю Дня вышиванки - что известно о девочках, которых удочерила певица

Молодий Чарльз і Єлизавета II: палац показав небачені раніше портрети королівської родини

Букингемский дворец показал архивные портреты королевской семьи – на кадрах позировали Чарльз III, Елизавета II и другие