Лайм

У США пройшов бал Інституту костюма Met Gala 2023: найкращі образи зірок

Вбрання на заході – це про розкіш та етапаж одночасно

1 травня у Нью-Йорку відбувся щорічний бал Інституту костюма музею Метрополітен (Met Gala 2023). У 2023-му подія запам’яталася виставкою "Карл Лагерфельд: Лінія краси" у пам'ять про відомого дизайнера, який керував такими модними домами, як Chanel, Fendi та своєю однойменною імперією.

Червона доріжка Met Gala 2023 – також одна із головних подій цього заходу. Сотні світових зірок одягнулися "на честь Карла", тому на хіднику можна було побачити багато ефектних аутфітів, за допомогою яких знаменитості віддали данину поваги надбанню Лагерфельда. Зокрема, це були твідові сукні Chanel, а також його популярна чорно-біла уніформа.

Фото: instagram.com/metgalaofficial

Трішки історії

Met Gala був створений у 1948 році як вечір зі збору коштів для нещодавно заснованого Інституту костюма. Спершу благодійні заході проходили у форматі вечері для вищого суспільства Нью-Йорка, і лише згодом, в 70-х роках, бал поступово почав перетворюватися на одну з найяскравіших і ексклюзивних модних подій світу.

Читайте також: Найкращі вбрання зірок на червоній доріжці "Золотого глобусу-2023": хто і в чому прийшов.

На Met Gala почали з’являтися різні зірки, і кожен хотів продемонструвати своє розкішне вбрання. Це призвело до того, що кожного року шанувальники з нетерпінням чекають фото з червоної доріжки, аби побачити та обговорити унікальні образи селебріті.

В 1972 році, коли куратором Метрополітен-музею стала колишня редакторка Vogue Діана Вріланд, вечори Met Gala щороку були присвячені певним темам. Раніше темами ставали гламурний Голлівуд, королівська Індія, вікторіанська епоха, стиль Жаклін Кеннеді, супергерої, богині, панк-рок і навіть католицизм. У 2021 році тема заходу була такою "В Америці: Антологія моди", і зірки підбирали собі одяг, опираючись саме на неї.

Репер Lil Nas XФото: instagram.com/metgalaofficial

Костюми Met Gala – це про розкіш та етапаж одночасно, тому вбрання запам’ятовуються фанатам надовго і ще тривалий час залишаються темою для обговорення. У чому ж з’явилися знаменитості у вечір вшанування пам’яті Лагерфельда – дивіться і читайте далі на theLime.

Репер Lil Nas XФото: instagram.com/metgalaofficial

Джей Ло

Акторка обрала обтислу довгу сукню, яка мала ефектний виріз на животі та була оздоблена двома довгими шлейфами із твіду.

Фото: instagram.com/metgalaofficial

Кім Кардаш'ян

Зірка обрала ефектну сукню, яка була оздоблена білими перлами по всій довжині. Завершили аутфіт масивний аксесуар на шиї, взуття на підборах та білосніжна пишна накидка.

Фото: instagram.com/metgalaofficial

Сальма Хаєк

Акторка обрала для заходу пишну червону сукню, яка вдало підкреслила зону декольте, а також дозволила продемонструвати оголені плечі. До вбрання вона додала вечірній макіяж, аксесуари, а також зібране на потилиці волосся.

Фото: instagram.com/metgalaofficial

Біллі Айліш

Співачка віддала перевагу чорному кольору. На ній була чорна сукня з ефектним вирізом в зоні ніг, яскравий макіяж з акцентом на очі, а також чорне взуття на масивній підошві.

Фото: instagram.com/metgalaofficial

Ріанна

Разом зі своїм обранцем репером Asap Rocky виконавиця з'явилася у білій сукні, верхня частина якої була декорована масивними квітами. Урізноманітнити образ вона вирішила окулярами та червоною помадою.

Фото: instagram.com/metgalaofficial

Ніколь Кідман

Акторка обрала сукню в пастельних тонах, яка була оздоблена довгим шлейфом та масивними вставками у вигляді бахроми. Образ завершили чорні босоніжки та об'ємно укладене волосся.

Фото: instagram.com/metgalaofficial

Дженна Ортега

Акторка була у чорній сукні з пишною спідницею та чорно-білих черевиках на масивній підошві. Свій образ вона доповнила красивим макіяжем та акуратно укладеним волоссям.

Фото: instagram.com/metgalaofficial

Періс Гілтон

Світська левиця постала на червоній доріжці у чорній шкіряній сукні із шлейфом. Завершили святковийаутфіт макіяж смокі айс, об'ємно укладений хвіст та аксесуари.

Фото: instagram.com/metgalaofficial

Lil Nas X

Реп-виконавець з'явився в епатажному вбранні, що складалося з трусів, страз та підборів.

Фото: instagram.com/metgalaofficial

Кара Делевінь

Акторка позувала у сріблястій перуці та білій сукні-сорочці зі шлейфом, повторивши легендарний образ Карла Лагерфельда.

Фото: instagram.com/metgalaofficial

Джаред Лето

Артист з’явився на хіднику в костюмі улюбленої кішки Лагерфельда. У 2011 році у модельєра зʼявилася бірманська кішка Шупетт, яку він полюбив усім серцем. Саме Шупетт він заповів $252,5 млн доларів, часто брав з собою на червоні доріжки і називав своєю єдиною любов’ю. Знаючи це, співак Джаред Лето обрав саме такий костюм, під яким було його основне вбрання.

Фото: instagram.com/metgalaofficial

Фото: instagram.com/metgalaofficial

Читайте на тему: Нічого не приховують: 6 українських знаменитостей, які одягають найбільш відверте вбрання.

Кейт Мосс

Супермодель прийшла на захід разом із донькою. Вони обрали сукні в ніжних тонах. Кейт була в атласній довгі сукні та напівпрозорі накидці зверху, тоді як її донька Ліла віддала перевагу пухнастому вбранню, яке мало ефектний виріз на животі.

Фото: instagram.com/metgalaofficial

Наомі Кемпбелл

Супермодель з'явилася на балі у сукні ніжно-рожевого кольору, яка була декорована масивними вставками у верхній частині. Завершили вбрання аксесуари та розпущене волосся.

Фото: instagram.com/metgalaofficial

Марго Роббі

Акторка постала у чорній сукні, яка вдало підкреслила її фігуру. Вона нанесла легкий макіяж із матовою помадою, а також зробила об'ємне укладання.

Фото: instagram.com/metgalaofficial

Пенелопа Крус

Акторка була у сукні, яка нагадувала весільну. Одяг був декорований камінчиками по всій довжині, а також мав помітний виріз в зоні декольте.

Фото: instagram.com/metgalaofficial

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Усі зберігають оптимізм: друг онкохворого Чарльза III розповів про стан його здоров'я

Стан здоров'я Чарльз III, який лікується від онкології, погіршився - про це розповів друг короля - що відомо

Уклін всім героям: українські зірки вшанували пам’ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС

26 квітня 2024 року виповнюється 38 років з дня Чорнобильської аварії - зірки висловилися про річницю - фото

Ніхто не може мені заборонити: скандальна Алхім висловилася про мовне питання та ставлення до Путіна

Анна Алхім заявила, що перейде на українську, коли від неї всі відчепляться, а також зазначила, що Путін продовжує нагинати весь світ