Лайм

Андрій Данилко і його команда не змогли виїхати в закордонний тур через нові вимоги для артистів

Мінкульт посилив правила виїзду для артистів-чоловіків

Після скандалу з виїздом артистів за кордон Міністерство культури та інформаційної політики посилило правила для отримання листів сприяння. Тепер чоловікам, які хочуть тимчасово залишити Україну заради концертів чи культурних заходів, потрібно надати військово-облікові документи.

На сьогодні через такі вимоги скасувалися закордонні концерти багатьох музикантів, і команда Андрія Данилка не стала винятком. У Instagram артист заявив, що американський тур Вєрки Сердючки у США та Канаді перенесли на осінь, оскільки частина творчого колективу не встигла оформити необхідні довідки.

Фото: https://www.instagram.com/v_serduchka/

"На жаль, наш тур містами США та Канади вимушено перенесено на осінь. У нас є велика команда, всі з різних куточків країни, і не всі встигли вчасно оформити документи, необхідні для виїзду за кордон за новими правилами, - йдеться у публікації. - Ми не могли вирушити в тур у неповному складі, адже якість та рівень наших шоу залежить від кожного з учасників бенду".

Читайте також: Андрій Данилко зізнався, чому на людях не знімає чорну маску з підборіддя.

Команда запевнила, що всі придбані квитки залишаться дійсними, а нові дати концертів буде оголошено незабаром.

"Нам щиро шкода, що обставини зіграли проти нас, але скоро ми неодмінно приїдемо до вас, щоби підтримувати Україну", - підсумували артисти.

Разом із Данилком на концертах Сердючки виступає "мама" Інна Білоконь, музиканти і танцювальний колектив. Також з артистом працює технічний персонал, який відповідає за світло, звук та інші елементи шоу. Більшість гурту становлять чоловіки призовного віку.

Фото: https://www.instagram.com/v_serduchka/

Нагадаємо, що поштовхом до посилення правил для виїзду артистів стало інтерв'ю коміка Андрія Щегеля Роману Скрипіну. Стендапер зізнався, що отримав від Мінкульту лист сприяння під приводом благодійного концерту в Ірландії. Після цього він вирішив не повертатися до України, а пожити "у комфортній психологічній обстановці" за кордоном.

Незабаром відкрилися обурливі подробиці виїзду режисера Тараса Голубкова, який отримав дозвіл на зйомки "документального фільму про війну в Україні". Виявилось, що Голубков вирушив до Москви, де зняв кліп співачці Клаві Кокє.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків