Лайм

У фіналі "Євробачення" перед 160 млн. глядачів заспівають українські зірки: хто вони

У списку опинилися 3 артиста та 2 гурти

На "Євробаченні-2023", перший півфінал якого відбудеться вже 9 травня, виступлять українські знаменитості. Джамала, Тіна Кароль, Вєрка Сердючка, гурти GO-A та Kalush Orchestra заспівають перед 160 млн аудиторією у фіналі міжнародного пісенного конкурсу.

Наші артисти виконають свої композиції в новому аранжуванні, яке поєднається з класичними британськими хітами. Детальніше про це повідомляється на сайті Eurovision.ua.

Фото: eurovision.ua

"Завдяки тісній співпраці "Суспільного" з BBC цьогоріч ця частина шоу буде багатою на українську культуру, адже Україна перемогла у "Євробаченні-2022". При тому це ще не всі сюрпризи, які чекають на глядачів у травні, - деякі моменти ще на етапі підготовки. Частина з них буде оголошена незабаром, а певні несподіванки глядачі побачать уже в прямих трансляціях. Тим часом технічні репетиції в арені "Ліверпуль" розпочинаються вже цього тижня", - розповіла голова делегації України на "Євробаченні" Оксана Скибінська.

"У 2016-му я поділилася зі світом своєю особистою історією, і завдяки "Євробаченню" мільйони слухачів дізналися більше про мій Qirim, про нас. Тоді й зараз конкурс відкриває неосяжні можливості для сонграйтерів і авторів. Це територія свободи, де кожен може донести свій меседж у тій чи іншій музичній формі. Саме тому кожен вихід на сцену "Євробачення" є зворушливою та особливою миттю в житті", - прокоментувала цю новину переможниця конкурсу в 2016 році співачка Джамала.

Читайте на тему: Вартість виступу гурту TVORCHI на "Євробаченні" вразила мережу: думки українців розділилися.

Фото: eurovision.ua

Відомо, що на сцену заходу після виступів усіх 26 фіналістів вийде Сем Райдер - представник "Євробачення-2022" від Великої Британії, який зайняв друге місце у конкурсі в Турині.

Також присутні побачать перфоманс, що отримав назву "The Liverpool Songbook" (Ліверпульська збірка пісень). На одній сцені зберуться 6 зірок "Євробачення" минулих років, щоб відсвяткувати внесок міста проведення цьогорічного Пісенного конкурсу у світову поп-музику.

Фото: Getty Images

Переможці "Євробачення" 2018 та 2019 років ізраїльтянка Netta і нідерландець Duncan Laurence, а також представник Італії на "Євробаченні" у 2019 та 2022 роках Mahmood, представниця Швеції 2022 року Cornelia Jakobs, представник Ісландії у 2021 році Daði Freyr та представниця Великої Британії на "Євробаченні-1993", ліверпульська співачка Sonia вийдуть на сцену та продемонструють нове переосмислення класичних ліверпульських пісень.

Нагадаємо, 67-й міжнародний пісенний конкурс цього року пройде у британському місті Ліверпуль. Країна погодилася провести захід від імені України, оскільки в нашій країні триває повномасштабна війна.

Фото: Getty Images

Дата першого півфіналу – 9 травня, другого – 11 травня, гранд-фіналу – 13 травня 2023 року. Україна автоматично опиняється у фіналі - під яким номером виступить гурт TVORCHI 13 травня - читайте тут.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал thеLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як змінилися прогнози букмекерів після першого півфіналу: які шанси в України

Букмекери оновили свої ставки на переможця "Євробачення-2024" – перше місце посідає Хорватія, Україна – четверте

В самій лише футболці представник Фінляндії здивував появою на сцені "Євробачення-2024"

Представник Фінляндії Windows95man показав епатажний номер у першому півфіналі "Євробачення-2024"

Трішки перестаралася: Jerry Heil розповіла, як отримала травму під час виступу на "Євробаченні-2024"

Jerry Heil отримала травму під час виступу на Євробаченні-2024 - співачка вийшла на зв'язок у соцмережах та розповіла про своє самопочуття