Лайм

Символ надії: в Ліверпулі з’явився пам’ятник, присвячений Україні

Пізніше статую перевезуть до нашої країни

Окрім пам'ятника The Beatles у вишиванках та солов'їв з українськими орнаментами, у Ліверпулі також з'явився Монумент миру в Україні. Його відкрили в рамках "Єврофестивалю", що розпочався 1 травня і триватиме до 14 числа. Інсталяція створена як символ надії для нашої країни.

Висота пам'ятника майже 5 метрів, він зображує чоловіка з книгою, на якій сидить голуб з українським стягом. Фото Монументу вже оприлюднили у мережі.

Фото: instagram.com/bbc_ua

Пам'ятник відкрили у вівторок, 2 травня. Він розташований він в колишньому дитячому від будинку Strawberry Field, який став знаменитим завдяки пісні гурту The Beatles. Статуя радуватиме гостей у садах Армії порятунку, де Джон Леннон грав у дитинстві. Пізніше вона опиниться в Україні, де буде повноцінним пам’ятником.

Фото: instagram.com/bbc_ua

"Український пам’ятник миру запрошує наших гостей стати на захист миру, ким би вони не були, де б вони не перебували – це почуття, якими засновник й учасник гурту The Beatles Джон Леннон жив і дихав протягом усього свого життя. Пам’ятник є прекрасним новим символом надії для України, і він буде нагадуванням решті світу про шлях до миру: служити, ділитися, прощати, вести діалог", – зазначила директорка місії Strawberry Field Кеті Версфельд.

Фото: instagram.com/bbc_ua

Читайте також: Велика подорож почалась: TVORCHI вирушили до Ліверпуля на "Євробачення-2023".

Відомо, що статую створила 16-річна Осбеліт Гарсія-Моралес із Мексики, яка отримала замовлення минулого року від каліфорнійської коаліції художників "Глобальна ініціатива миру".

Фото: instagram.com/bbc_ua

Нагадаємо, першого півфіналу пісенного конкурсу "Євробачення" – 9 травня, другого – 11 травня, гранд-фіналу – 13 травня 2023 року. Нашу країну на конкурсі представить гурт TVORCHI з піснею Heart of Steel.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Привертає увагу більше, ніж будь-коли: у мережі показали відео головної сцени "Євробачення-2024"

Як виглядає головна сцена Євробачення-2024 у Мальме - у мережі вперше показали відео та розповіли про репетиції конкурсантів

Режисер "Єралашу", якого засудили за педофілію, отримав медаль за участь у війні проти України

Росіянин Ілля Білостоцький похвалився, що отримав медаль за службу на фронті, а також, що з нього зняли всі звинувачення у педофілії

Як голосувати у першому півфіналі "Євробачення-2024": детальна інструкція

Перший півфінал Євробачення 2024 відбудеться 7 травня - як голосувати за конкурсантів, як довго триватиме голосування