RU  UA

Дізнатися

Учасник "Євробачення-2023" з Молдови розповів про бабусю з Вінниці та підтримку Україну

Паша Парфені особисто пов'язаний із нашою країною

Серед учасників "Євробачення-2023" Україну підтримує не лише Хорватія, а й Молдова. Про це представник країни Паша Парфені розповів у коментарі "Суспільне. Новини".

"Друзі, ви чудово справляєтеся. Моя бабуся родом із Вінниці. Багато моїх родичів та друзів прямо зараз знаходяться в Україні. Вони борються, вони зіштовхуються з багатьма труднощами. Молдова – маленька країна, але з великим серцем. Ми завжди готові вам допомогти. З 2014 року я завжди всім серцем вас підтримую", - сказав співак.

Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширення Євробачення Україна (@suspilne.eurovision)

Молдова – одна з країн, які пройшли кваліфікацію у першому півфіналі та потрапили до Гранд-фіналу. Паша Парфені – 36 річний музикант, співак та автор пісень. Він уже представляв Молдову на "Євробаченні-2012" у Баку, де посів 11-те місце із піснею "Lăutar".

Читайте також: Треба зупинити зло: TVORCHI у Ліверпулі виступили з потужною промовою про війну.

Парфені народився у місті Оргіїв неподалік Кишинева. Його мама була викладачкою фортепіано у місцевій музичній школі, а батько – співаком та гітаристом. Паша з юних років навчався грі на фортепіано, а 2002 року вступив до Тираспольського музичного училища, де опанував вокал. У 2006 році Парфені продовжив навчання музиці у Державній академії музики, театру та образотворчих мистецтв.

На "Євробаченні-2023" Паша Парфені представив пісню Soarele și Luna, текст якої написала його дружина та муза Юліана Скутару. У пісні співається про сонце та місяць, які благословляють космічний союз подружжя. Виступ Молдови у першому півфіналі запам'ятався виразними етно-мотивами та вражаючою постановкою з барабанами, флейтистом та атмосферним вокалом.

Раніше українці висміяли антивоєнну пісню Швейцарії на "Євробаченні-2023": що з нею не так.

Цікаві новини для вас:

Читайте також

Чемпіон світу з боксу в надважкій вазі: дружина Олександра Усика зворушливо привітала коханого з перемогою

Украинский боксер Александр Усик победил Тайсона Фьюри и стал чемпионом мира. Жена спортсмена Екатерина Усик эмоционально поздравила любимого

Не лише у Єфросиніної і Денисенко: у кого з відомих українок чоловіки служать у ЗСУ

Многие знаменитые женщины ждут своих мужчин с войны. Среди них – Маша Ефросинина, Наталка Денисенко, Маричка Падалко, Людмила Барбир

Павло Зібров показав мальовничі краєвиди з вершини "Батьківщини-Матері"

Павел Зибров побывал на вершине величественного монумента Родина-Мать. Он показал красивые виды Киева