RU  UA

Дізнатися

Олена Зеленська у шоколадному костюмі і з хвилястим волоссям обговорила права жінок: фото

Перша леді розповіла про проект "Партнерство Біарриц"

Олена Зеленська, яка нещодавно зустрілася з Урсулою фон дер Ляєн, цього разу взяла участь в обговоренні теми гендерної рівності. У соціальних мережах вона наголосила, що однією із цінностей, за які воює Україна, – є саме рівність можливостей.

"Взяла участь в обговоренні Національної стратегії щодо зменшення гендерного розриву в оплаті праці на період до 2030 року. Щоб наші героїчні жінки, на всіх фронтах, відчули рівність не лише в обов’язках і відповідальності – а ще й в можливостях і справедливості", - йдеться в публікації першої леді, що з’явилася в її Telegram-каналі. Також дружина Володимира Зеленського опублікувала фото, зроблені під час заходу.

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

"Наші жінки служать у війську. Жінки є основою волонтерського руху. Жінки виконують евакуаційну місію. Жінки складають більшість наших медиків, освітян, соцпрацівників. Що зараз витримують ці сфери, розповідати не треба, - продовжила ділитися вона. - Якщо здається, що на жінках багато чого тримається, – то не здається, а так і є.

Виглядає як рівність і навіть більше? Лише з одного боку. З боку обов’язків. Бо разом з тим жінки стали ще більш вразливими, втрачаючи роботу, бізнес, можливості. Залишається і розрив в оплаті праці з чоловіками – не на користь жінок".

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

Читайте на тему: Олена Зеленська розповіла про зустріч із Джилл Байден та іншими гостями коронації Чарльза ІІІ.

Зеленська розповіла, що ще у 2020 році Україна приєдналася до "Партнерства Біарриц". Воно передбачає багато різних викликів зі створення рівності в країні, і один із них – це якраз зменшення розриву в оплаті праці жінок і чоловіків. На той момент він у нашій країні складав у середньому 20,4 %. І впродовж наступного року його трохи вдалося скоротити – до 18,6 %.

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

"На жаль, широкомасштабне російське вторгнення поставило всі наші починання, розвиток цілої країни, на паузу. Але тепер держава має продовжити розпочате, - також зазначила пані Олена у пості. - Це обов’язок держави не лише юридичний, а й моральний – щоб бути найкращою країною для кожної нашої людини".

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

Можна помітити, що на заході Зеленська з'явилася у костюмі шоколадного кольору, який складався з подовженого піджака та широких брюк. Свій образ вона завершила чорними туфлями-човниками, укладанням, мінімальною кількістю макіяжу та масивною прикрасою на шиї.

Також також видно, що цього разу перша леді вирішила поекспериментувати із зачіскою. Зазвичай вона обирала зібране на потилиці волосся чи просто залишала його розпущеним та прямим. Однак на одному з останніх заходів українка постала перед публікою з укладеними хвилями пасмами.

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Nemo перемогли на "Євробаченні-2024": про що їхня пісня The Code

Певец Немо из Швейцарии выиграли "Евровидение-2024" - тест песни The Code, которая принесла им победу

Україна - у трійці: як у Мальме пройшов фінал "Євробачення 2024"

Где смотреть трансляцию финала "Евровидения-2024" онлайн, в котором выступят alyona alyona і Jerry Heil из Украины

Україна посіла 3 місце у фіналі "Євробачення-2024": хто виграв конкурс у Мальме

На "Евровидении-2024" победил представитель Швейцарии Nemo - alyona alyona и Jerry Heil заняли третье место в финале