Лайм

Володимир Зеленський у День вишиванки показав особливу сорочку і звернувся до українців: фото

Вишиванка президента у 2023 році має особливий символізм

18 травня в Україні відзначають День вишиванки. Також ця дата пов'язана з трагічною сторінкою нашої історії - у 1944 році в цей день за наказом Сталіна розпочалася депортація кримських татар. Володимир Зеленський згадав обидві ці події в одному посланні.

"Цього року – два сенси, об’єднані однією датою, 18 травня. 79 років тому у цей день радянська влада почала депортацію кримськотатарського народу. Народу, який хотіли стерти, позбавити дому, позбавити права на життя. Але народ зберігся. І житиме вільно! - йдеться у заяві президента України. - Сьогодні на мені особлива вишиванка - з орнаментами, які символізують єдність українського та кримськотатарського народів. Символи нашої сили та нашого бажання жити у своєму домі".

Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Читайте також: Олена Зеленська в ажурній білій сорочці привітала українців із Днем вишиванки: фото.

Своє звернення Володимир Зеленський продовжив нагадуванням про всі випробування, які українці пройшли задля збереження своєї ідентичності.

"Нехай День вишиванки цього року в Україні стане нагадуванням про те, через що довелося пройти нашим людям і якою міцною є наша культура. Вічна пам'ять усім нашим людям, чиї життя були забрані тоталітарними режимами! Шануємо наші народи, їхню силу та культуру!" – написав він.

Вишиванка, яку показав Володимир Зеленський на селфі, виконана у захисному кольорі хакі, прикрашена квітковими орнаментами та геометричними фігурами.

Дізнайтеся, що означає калина, ромби, зірки та інші традиційні орнаменти на вишиванках.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil