Лайм

Як одягнутися на День вишиванки-2023: ідеї модних та сучасних образів

Надихніться стильними ідеями

Щорічно у третій четвер травня в Україні відзначають День вишиванки. У 2023 році свято випадає на 18 травня. Для українців вишиванка завжди була національним символом, а з початком повномасштабної війни стала ще й оберегом та виявом любові до своєї землі та традицій.

Головна традиція у День вишиванки 2023 - одягти вишиванку та піти в ній на роботу або навчання. Адже це не лише гарний, а й стильний предмет гардеробу. Якщо не знаєте, з чим носити вишиванку та як її вписати у повсякденний образ – беріть до уваги модні ідеї від українських зірок та блогерів.

Лілія Ребрик, Ірина Федишин, Світлана Тарабарова Фото: instagram.com/liliia.rebrik / instagram.com/irynafedyshyn / instagram.com/tarabarova

З кросівками

Сукню-вишиванку можна стилізувати зі зручним взуттям, наприклад, з кедами або кросівками. Колір взуття може бути нейтральним або давати образу яскравий акцент, як обирає телеведуча Лілія Ребрик. Юристка та блогерка Христина Горняк з вишитою сукнею носить кеди спокійних відтінків.

Лілія Ребрик Фото: instagram.com/liliia.rebrik

Христина Горняк Фото: instagram.com/kristygor

З піджаком

Для походу на роботу оберіть варіант з джинсами та піджаком. Цікавий факт: ідея поєднати вишиванку з піджаком вперше прийшла класику української літератури Івану Франку – саме у такому вигляді письменника зображено на 20-гривневій купюрі. Сьогодні цей тренд популярний і серед жіночої статі, тому сміливо комбінуйте вишиванку з жакетом.

Читайте також: Код української нації: що означають символи на вишиванці та що треба знати про свято.

Ірина Федишин Фото: instagram.com/irynafedyshyn

Зі спідницею

Вишиванка та джинсова спідниця – стильний тандем, який підійде і для прогулянок містом, і для походу на роботу. Ідеальною парою білій спідниці стане блакитна вишита сорочка. Доповнити образ можна зручними білими кедами.

Фото: instagram.com/styleguide.ua

З підборами

Для тих, хто любить жіночність, варто носити сукню-вишиванку з туфлями або босоніжками на підборах. Надихніться образами Надії Матвєєвої, Світлани Тарабарової, Лесі Нікітюк та Христини Решетник, щоб створити свій неповторний святковий лук.

Надія Матвєєва Фото: instagram.com/nadezhda_matveeva_nadya

Світлана Тарабарова Фото: instagram.com/tarabarova

Леся Нікітюк Фото: instagram.com/lesia_nikituk

Христина та Григорій Решетники Фото: instagram.com/kristina_reshetnik

Зі штанами

Стильно поєднувати вишиванку зі штанами палаццо, а на випадок прохолодної погоди зверху можна накинути тренч. Доповнити образ можна балетками "Мері Джейн" та маленькою сумкою.

Фото: instagram.com/styleguide.ua

Олена Зеленська Фото: instagram.com/olenazelenska_official

З джинсами

Джинси та вишиванка – дуже стильний тандем. Залежно від стилю комбінуйте національну сорочку та штани з деніму з жилеткою, туфлями, ковбойками та різними аксесуарами.

Фото: instagram.com/styleguide.ua

Лілія Ребрик Фото: instagram.com/liliia.rebrik

MamaRika та Сергій Середа Фото: instagram.com/mamarika_official

Катя ОсадчаФото: instagram.com/kosadcha

З босоніжками

Чудово виглядає лляна вишита сукня з босоніжками на плоскій підошві. Родзинкою образу може стати хустка, пов'язана поверх голови. Мініатюрна сумочка через плече та сонцезахисні окуляри стануть яскравими завершальними штрихами.

Аліна Френдій Фото: instagram.com/alina_frendiy

Раніше Джамала похвалилася своєю міні-колекцією вишиванок. Кожне вбрання виглядає розкішно та підкреслює жіночність співачки.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Підживлюють перед початком цвітіння: як зробити добриво з дріжджів для помідорів

Як приготувати різні варіанти добрива з дріжджів, які корисні властивості вони мають, а також як його застосовувати для томатів  

Як приготувати ніжні та корисні котлети з червоної риби і броколі: простий рецепт

Червона риба та броколі в котлетах нададуть їм особливо ніжного смаку та аромату – рецепт цієї страви варто випробувати

Постійно доводять свою думку: астрологи назвали головних сперечальників Зодіаку

Астрологи розповіли, які знаки Зодіаку сперечаються в будь-якій ситуації – Овни, Леви, Стрільці