Лайм

Олена Зеленська в ажурній білій сорочці привітала українців із Днем вишиванки: фото

Перша леді вразила образом

18 травня в Україні та світі відзначають День вишиванки – свято, метою якого є популяризація та вшанування традиції носіння українського етнічного одягу. Олена Зеленська зустріла його у Сеулі, звідки передала привітання для українців.

Перша леді опублікувала у соцмережах фотографії в ажурній сорочці кольору слонової кістки, прикрашеній білою вишивкою та прошвою. Її вона поєднала з модними широкими брюками та широким довгим поясом із китицями.

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

Особливість вишиванки Олени Зеленської – візерунки у техніці вирізування. Таким прозорим білим шиттям створюються орнаменти із вирізаних квадратиків та інших геометричних фігур. Техніка характерна для різних регіонів України – Закарпаття, Полтавщини, Рівненщини.

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

Читайте також: Калина, зірки, хрест та багато іншого: що означають традиційні орнаменти на вишиванках.

"Українські вишиванки на вулицях Сеула. Дбайливо привезені з дому, спеціально передані близькими, замовлені у місцевих майстрів, старовинні, з історією, та сучасні, які свою історію лише починають, - написала Зеленська. - Уявляю інші країни та міста світу зараз. Сьогодні вони більш кольорові та яскраві завдяки нашому Дню вишиванки, який тепер набув всесвітнього масштабу".

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

"У чому ж її "код", про який так часто говоримо? Можливо, в тому, що кожна є неповторною – як і кожна людина. І водночас – об'єднує з поколіннями, співвітчизниками, однодумцями, країною, домом. Машина часу та простору, втілена в одязі", - продовжила перша леді.

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

Своє послання дружина президента України завершила зворушливим привітанням.

"Кожен і кожна з нас - унікальні та важливі. Як візерунок на полотні. А разом ми велика сила та взаємодопомога - у будь-яких випробуваннях, і перемога - над будь-яким нападником", - написала вона.

Дізнайтеся також програму заходів у Києві та інших містах на День вишиванки-2023.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Наталія Могилевська показала теплі обійми з прийомною донечкою: рідкісне фото

Наталія Могилевська показала молодшу доньку Софію з нагоди Дня вишиванки - що відомо про дівчаток, яких удочерила співачка

Молодий Чарльз і Єлизавета II: палац показав небачені раніше портрети королівської родини

Букінгемський палац показав архівні портрети королівської родини - на кадрах позували Чарльз III, Єлизавета II та інші

Пропрацьовуємо багато моментів: Наталка Карпа розповіла про складні стосунки з чоловіком-військовим

Українська співачка Наталка Карпа розповіла про непрості стосунки з чоловіком-військовим. Знаменитості вдолося зберегти сім'ю