Лайм

Принц Гаррі хотів, щоб поліція Британії охороняла його за гроші - суд не дозволив

Тепер йому доведеться вдаватися до послуг приватних охоронних компаній

Принц Гаррі залишився без поліцейської охорони, яка фінансувалася за рахунок платників податків, коли відмовився від королівських обов'язків у 2020 році і поїхав до США. Син короля Чарльза хотів сам сплачувати за послуги поліції Британії під час його візитів на батьківщину, але йому відмовили. Особиста охорона настільки важлива для герцога Сассекського, що він навіть подав до суду на британську владу, але програв його.

Як пише ВВС, суддя ухвалив залишити заборону в силі. Юристи, які представляють Міністерство внутрішніх справ Великої Британії, виступили проти того, щоб дозволяти багатим людям "купувати" безпеку у поліції. Судове слухання відбулося у Лондоні минулого тижня.

Фото: Getty Images

Відмова принца Гаррі та його дружини Меган Маркл виконувати обов'язки членів королівської родини означала те, що він більше не має доступу до попереднього рівня безпеки. Особиста поліцейська охорона, за британськими правилами, належить лише тим членам королівської родини, які працюють на "повну ставку".

Читайте також: Принц Гаррі та Меган Маркл тікали від папараці на авто і ледь не потрапили в аварію.

Рішення позбавити герцога Сассекського охорони було ухвалено на початку 2020 року виконавчим комітетом із захисту королівських осіб та громадських діячів (RAVEC) від імені Міністерства внутрішніх справ Великої Британії, яке відповідає за поліцію, імміграцію та безпеку.

Адвокати принца стверджували, що RAVEC "перевищив свої повноваження", і що він нібито не має права приймати таке рішення. Окрім цього, представники Гаррі заявляли, що у законодавстві є положення, що допускають оплату "особливих поліцейських послуг", отже "оплата такої поліцейської діяльності не суперечить громадським інтересам чи довірі товариства до лондонської поліцейської служби".

Фото: Getty Images

На це юристи Міністерства внутрішніх справ заявили, що такий тип захисту у вигляді спеціально підготовлених офіцерів поліції, зовсім не те саме, що і оплата послуг рядових поліцейських під час футбольних матчів.

Адвокат поліції Лондона вважає, що нерозумно наражати на небезпеку поліцейських тільки тому, що приватна особа готова заплатити винагороду за їхні послуги.

У липні 2022 року принцу Гаррі вдалося отримати добро на розгляд законності рішення про позбавлення його поліцейського захисту. Це судове слухання ще не розпочиналося. Але зараз він програв позов, у якому вимагав приватно сплатити послуги охорони для своєї сім'ї.

Нещодавно король Чарльз виселив принца Гаррі та Меган Маркл із розкішного маєтку у Віндзорі.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Боюся найбільше у житті: Костянтин Грубич висловився щодо можливої мобілізації сина

Український телеведучий Костянтин Грубич зізнався, що боїться відпускати на фронт свого 27-річного сина Ярослава

Наталія Могилевська показала теплі обійми з прийомною донечкою: рідкісне фото

Наталія Могилевська показала молодшу доньку Софію з нагоди Дня вишиванки - що відомо про дівчаток, яких удочерила співачка

Молодий Чарльз і Єлизавета II: палац показав небачені раніше портрети королівської родини

Букінгемський палац показав архівні портрети королівської родини - на кадрах позували Чарльз III, Єлизавета II та інші