Лайм

Аліна Байкова на Каннському фестивалі з'явилася у футболці Fuck you Putin: українку заарештували

Модель влаштувала перформанс на підтримку України

Ще одна українка влаштувала акцію проти російської агресії на Каннському кінофестивалі-2023. Після блогерки Ілони Чорнобай, яка облила себе червоною фарбою, увагу до війни в Україні привернула Аліна Байкова. Українська топ-модель, яка вже багато років живе та будує кар'єру за кордоном, з'явилася на червоній доріжці в Каннах у футболці з написом Fuck you Putin.

На особистій сторінці в Instagram супермодель розповіла, що її перформанс закінчився арештом та проханням залишити доріжку, оскільки фестиваль "не хоче бути політичним".

Фото: instagram.com/alina_baikova

"Так, я і всі мої люди теж хочемо продовжувати жити своїм красивим життям. Але ми не можемо! У нас відібрали наше життя. Моїх людей щодня вбивають росіяни! Для чого? Росіяни щойно відсвяткували визволення Бахмута (погугліть Бахмут або прогортайте до останнього слайда), вони там усіх вбили і повністю стерли з лиця землі це місто. Від кого та навіщо звільняли? Що відбувається? І чому ми маємо так страждати?", - звернулася Байкова до своїх 3,5 млн підписників з усього світу.

"Вам не здається, що ми, українці, втомилися від цієї війни так само, як ви втомилися про неї слухати?, - продовжила вона. - І відповідь на питання, що найчастіше ставиться: чому війни в інших країнах не отримують такого широкого освітлення? Тому що ми кричимо про це, коли ми маємо шанс!".

Читайте також: Катрін Денев на відкритті Каннського кінофестивалю прочитала вірш Лесі Українки "Надія": відео.

Аліна також згадала президента України Володимира Зеленського, який щодня розповідає про звірства окупантів, і тому люди не забувають, що війна ще триває і що вона має закінчитися.

"Прийміть той факт, що ми вільна та демократична країна, ми не хочемо бути під їхнім контролем! Ми не зупинимося, поки вони не дадуть нам спокою!", - резюмувала українка.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Alina Baikova (@alina_baikova)

Аліна Байкова родом із Кропивницького. Модель понад 10 років проживає в США та дефілює найкращими світовими подіумами. З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну українка користується своєю популярністю, щоби розповісти світові про російську агресію. Супермодель привертає увагу своєї мільйонної аудиторії дописами про війну, а також з'являється на публічних заходах із українською символікою.

Фото: instagram.com/alina_baikova

Торік Аліна Байкова разом з іншими заменитостями підтримала світовий флешмоб Arm Ukraine Now.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil