Лайм

Безсердечні і тупі люди: супермодель Аліна Байкова розповіла, як у Європі догоджають росіянам

Українка дорікнула модній індустрії та світовим брендам

Аліна Байкова – українська модель, яка у травні з'явилася на Каннському кінофестивалі у футболці з написом Fuck You Putin. Її зупинили та змусили покинути захід, посилаючись на його "аполітичність". В інтерв'ю Дмитру Гордону Байкова розповіла, чому влаштувала перфоманс, а також розкритикувала модну індустрію та країни Європи за бажання догодити росіянам.

Фото: instagram.com/alina_baikova/

"Коли мене запрошували на Каннський кінофестиваль, мені казали: "Аліно, ми хочемо, щоб ти була там, але ти не можеш бути гучною про політику". Мене ніякий бренд не запросив на червону доріжку, я сама прилетіла до Канн. Це було повідомлення як і брендам усім, так і всім росіянам. Я єдина людина, яка в модній індустрії говорить про це, і вони мені ще намагаються заткнути рота. Вони думають, що я продамся за гроші. Я краще квартиру продам, як-небудь виживу, але не буду затикати свій рот через те, що брендам це не подобається. Вони хочуть продаватися росіянам, вони це роблять тільки для того, щоб не втратити російського клієнта, - заявила модель. - У мене багато рахунків, сім'я, на мені дуже багато. Мені важко без роботи, але для мене важливіше, що якщо я помру, то з чистою совістю, що ніколи не зрадила своєї країни".

Читайте також: Охорона Каннського кінофестивалю грубо виштовхала українку, яка влаштувала акцію проти росіян.

Коли почалася повномасштабна війна, Байкову змушували викладати в Instagram фото показів, узгоджених раніше за контрактом. На її прохання відкласти публікації бренди не відреагували.

"За півтора роки я настільки розчарувалася у всіх. У мене розривається серце від гівна, яке відбувається в модній індустрії. Вона марна і тупа. Ці люди просто безсердечні. Я взагалі не розумію, як можна дивитися на людей, що вмирають, і продовжувати працювати з росіянами, запрошувати їх скрізь?" - обурюється вона.

Фото: instagram.com/alina_baikova/

За словами Байкової, вона розірвала всі зв'язки та спілкування з росіянами, але в Європі їхня кількість просто зашкалює.

"Ви дивитеся новини, наскільки нас Британія чи Франція підтримують, українські прапорці скрізь. У новинах все красиво, але в реальному житті кількість росіян - просто пипець. Те, що мене викинули з червоної доріжки, показує, що їхня підтримка - пусті розмови. І санкції особливо не працюють. Ніхто їх не дотримується", – вважає Аліна.

Аліна Байкова – українська супермодель родом із Кропивницького. Вже понад 10 років вона живе у США, представляючи найвідоміші світові бренди. Після початку повномасштабного вторгнення Байкова, за якою в Instagram стежить майже 4 млн шанувальників, послідовно висвітлює події в Україні та злочини російських окупантів.

Фото: instagram.com/alina_baikova/

Катрін Денєв на відкритті Каннського кінофестивалю прочитала вірш Лесі України "Надія": відео.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil