Лайм

Макс Барських потрапив у скандал через російськомовні пісні у світовому турне

Український артист співає в Європі "Туманы", "Подруга ночь" та інші хіти російською

Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Макс Барських відмовився від гастролей в Росії та заборонив використовувати свою музику на території країни-окупанта. При цьому український співак продовжує виконувати російськомовні хіти на благодійних концертах в Європі.

На це звернув увагу музичний портал "МУЗВАР". Команда видання опублікувала у своєму Telegram-каналі публікацію про те, що основа європейського туру Барських BESTSELLER (це назва дуету співака з росіянкою Zivert) – російськомовні пісні.

Фото: instagram.com/max_barskih

Після публікації до редакції звернулися представники артиста і заявили, що їхня думка "опосередкована і неправильна", бо вони нібито не бачили всього шоу, а російськомовні пісні, що відкривають концерт, не є його основою. Після чого "МУЗВАР" видалив допис.

Однак після виступу Макса Барських 5 травня у Варшаві видання зробило нову публікацію, в якій зазначило, що вони мали рацію. Левова частка концерту, а це 50+%, побудовано на піснях саме російською мовою (11 треків з 21).

"Пам'ятайте про "розмиття кордонів", за які вибачався Алан Бадоєв у перші місяці повномасштабного вторгнення? Тоді що відбувається зараз? Яка ваша думка, шановні читачі? Виїхати за кордон представляти Україну у турі з наполовину російськомовною програмою у тій самій Варшаві на 400+ день повномасштабного вторгнення - це ок?, - пише "МУЗВАР". - Із позитивного: частина коштів по туру піде на потреби ЗСУ".

Читайте також: Жахливо та безвідповідально: Алан Бадоєв розповів, про що пошкодував після повномасштабного вторгнення РФ.

Фото: t.me/muzvar_ua

Команда порталу додала, що весь цей час вони активно працювали над створенням інтерв'ю з Максом Барських, спілкувалися з його командою, надавали гарантії, що відповіді співака не редагуватимуться. Проте на фінальному етапі підготовки тексту представники артиста намагалися здійснити тиск на позицію та редакційну політику "МУЗВАР". Після цього видання вирішило не публікувати інтерв'ю з виконавцем.

"Нам би хотілося вірити, що команда артиста дійсно хоче змінити ситуацію та нарешті зробити з Макса Барських справжнього українського суперстар, як це відбулося вже з більшістю наших виконавців (які переспівали старі пісні чи написали новий матеріал). На сьогодні маємо те, що маємо ", - сказано у публікації порталу.

Читайте також: Я маю почати з нуля: Барських прокоментував відмову від російської мови у своїй творчості.

На скандал відреагувала Катя Осадча. Телеведуча опублікувала у себе в "сторіз" скріншот допису "МУЗВАР", зазначивши, що тиснути на редакцію - вже в минулому. Нині цінується чесність та прозорість інтерв'ю.

"Сподіваюсь все це непорозуміння, адже тиснути на редакцію, перекроювати інтерв'ю... Здавалося, все це залишилося в минулому. Так, цим грішили менеджери артистів, у стилі, - "або так, або більше ніколи". Але здається, що зараз це все в минулому, і цінується прозорість, чесність та відкритість, без вигаданих за артиста пасажів", - наголосила ведуча.

Фото: instagram.com/kosadcha

Раніше Макс Барських, який до повномасштабної війни активно гастролював у РФ, зізнався, що після нападу Росії на Україну змінив своє ставлення до росіян.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Дружина Віктора Розового розповіла про його реабілітацію після серйозного поранення на фронті

Що відомо про стан здоров'я коміка Віктора Розового, який отримав важку травму - захисник планує реабілітацію за кордоном

Позитив після тривалого мовчання розсекретив свою кохану: хто підкорив серце виконавця

Олексій Завгородній із гурту Время и Стекло підтвердив роман з танцівницею Юлією Сахневич - артист показав романтичне відео

Герцогиня Единбурзька, яка приїхала до Києва, зустрілася з Зеленськими: що відомо про її візит

В Україну вперше з 2014 року приїхала представниця королівської родини герцогиня Единбурзька - що відомо про її поїздку, фото та подробиці