Лайм

Іде судовий процес: Спартак Суббота розповів про наслідки скандалу з дипломами та освітою

Скандал після розслідування не вщухає

Популярний YouTube-блогер Спартак Суббота довгий час називав себе лікарем-психіатром, а в його Facebook було зазначено, що він навчався у Національному медичному університеті ім. О. О. Богомольця. У резонансному розслідуванні Ілля Полуденний спростував цю інформацію, після чого довкола Субботи спалахнув скандал.

Фото: instagram.com/spartaksubbota

Незабаром університет Богомольця підтвердив, що у них "немає інформації" про освіту Спартака або Олександра Субботи. Також у Реєстрі документів про освіту в ЄДЕБО не знайшлося даних про диплом магістра на його ім'я. Цю інформацію Міністерство освіти і науки України передало до поліції з проханням перевірити можливий факт підробки та умисного використання підроблених документів.

У новому інтерв'ю з Наталією Мосейчук Суббота ще раз прокоментував скандал довкола своєї освіти. За його словами, "він не зобов'язаний ні перед ким виправдовуватися".

"У мене освіта клінічного психолога - це медичний психолог. Кандидатська у мене з клінічної психології. Вчитися і закінчити медичний - це різні речі. Зараз іде судовий процес щодо цього питання, - заявив він. - Я ніколи не стверджував, що маю диплом Богомольця. Я ніколи його не подавав нікому, а всі мені пишуть: "Покажи диплом Богомольця". Невже люди не розуміють, що це взагалі ні про що?"

Фото: svidomi.in.ua

Читайте також: Спартак Суббота після скандального розслідування показав свої дипломи: питань менше не стало.

Називати себе лікарями-психотерапевтами або психіатрами можуть лише фахівці з медичною освітою, але вести психотерапевтичну діяльність можуть також люди, які мають повну вищу освіту з психології.

"Я справді закінчив чотирирічну когнітивно-поведінкову терапію, рік схема-терапії, - висловився Суббота з приводу своїх "корочок". - Люди плутають сертифікацію та акредитацію. Я сертифікований, а не акредитований. Для того, щоб акредитуватися, потрібно виконати певні умови. Тому я ніде не пишу "акредитований психотерапевт".

При цьому Суббота не пояснив, чому сам називав себе "лікарем" і "психіатром", вказуючи цю спеціальність в описі до відео "Подасть терапії", а також озвучуючи в інших відео.

Фото: svidomi.in.ua

Читайте також: Заздрість і жага хайпу: Спартак Суббота відповів на закиди критиків і зажадав вибачень.

Прокоментував Суббота також і своє справжнє ім'я. Він зізнався, що його "нарекли та хрестили Олександром", але зараз його звуть Спартак, і це ім'я вказане у всіх документах.

"Нарекли і хрестили Олександром. Якби я хотів змінити ім'я, це була б моя персональна історія. Люди роблять із цього трагедію. Мама мене називає Спартак, і всі мої близькі люди", - сказав він.

"Я абсолютно ні перед ким не повинен виправдовуватися. Не подобається - не дивіться, я не женуся за цим. Мені все одно, мене буде дивитися 100 тисяч людей, або 10 тисяч. Я не прагну заробляти гроші на "Подкаст терапії". Я можу інакше заробляти - вести терапію, проводити лекції. Але маю повне право ні перед ким не виправдовуватися. Тому що я не зробив нічого поганого", - вважає він.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Чим дивували учасники у другому півфіналі "Євробачення-2024": відео найкращих виступів

Стали відомі імена другої десятки фіналістів Євробачення 2024 - хто потрапив у фінал та якими були кращі виступи шоу 9 травня

Джастін Бібер вперше стане батьком: його дружина Гейлі вагітна

Джастін Бібер стане батьком - його дружина Гейлі Бібер вагітна - пара повідомила радісну звістку в соцмережах - фото та відео

На "Євробаченні-2024" оголосили порядок виступів учасників у фіналі: під яким номером Україна

alyona alyona і Jerry Heil виступлять у фіналі Євробачення 2024 другими - порядок виступу всіх інших 25 учасників шоу