Лайм

"Океан Ельзи" випустили нову версію хіта "Я їду додому" і зворушливий кліп про дівчину-сапера

Музиканти презентували нове відео

Український гурт "Океан Ельзи" та її лідер Святослав Вакарчук, який часто буває на фронті, переосмислили свій хіт "Я їду додому" 2003 року. Нова версія пісні присвячується саперам, які щодня ризикують власним життям, очищуючи Україну від російських мін.

Прем'єра композиції відбулася 15 червня на YouTube-каналі колективу. Разом із піснею вийшов чуттєвий кліп про відважну українську дівчину, яка з початком війни освоїла важку та надважливу професію сапера.

"За останні роки багато звичних слів набули нових сенсів: турнікет, бавовна, пташка, мопед, банка, тривога… І ніби звичайна фраза "я їду додому" перетворилась на найбільше бажання, мантру, молитву для мільйонів українців. Так і наша пісня, написана понад 15 років тому, давно і добре відома "Я їду додому", зараз звучить зовсім інакше: чуттєво, з болем, але з надією, з непохитною вірою в наш дім - Україну!", - прокоментували музиканти в Instagram.

Читайте також: Держава – це люди: у День українського добровольця Вакарчук зворушливо звернувся до захисників.

Кошти від монетизації пісні та відео на музичних платформах підуть на обладнання та транспорт для 146 саперних груп ЗСУ для розмінування нашої країни. "Океан Ельзи" вже перерахували до благодійного фонду "Нам тут жити" 500 тисяч гривень.

Фото: Кадр із кліпу "Я їду додому"

"За час війни я побував у багатьох деокупованих містах і селах і бачив масштаб нашої біди. А разом з тим, бачив і чув наскільки сильно люди хочуть повернутися додому! І цим проєктом кожен, хто долучиться, зможе допомогти українцям якомога швидше повернутися у свій безпечний дім. Дім, звільнений від мін. І кожен внесок, буквально кожна гривня наближає чиєсь - "Я. Їду. Додому!", - сказав Святослав Вакарчук.

Фото: instagram.com/sviatoslav.vakarchuk

Раніше Вакарчук розповів, як рятується від емоційного вигорання під час війни. Музикант дав три важливі поради українцям.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям

Травесті-діва Монро прокоментувала ставлення до можливої мобілізації після прийняття нового закону

Після ухвалення нового закону про мобілізацію трансгендерна Діва Монро заявила, що готова відвідати ТЦК

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня