Лайм

Мають право тікати від війни: Кондратюк висловився про виїзд з України Ями, Винника і Потапа

Продюсер не береться засуджувати колег по шоу-бізнесу

На початку повномасштабної війни багато зірок шоу-бізнесу виїхали з України, але сьогодні більшість із них повернулися додому. При цьому за кордоном залишаються Олег Винник і Влад Яма. Потапа, який продовжує працювати за межами України, також часто критикують.

Фото: Instagram

В інтерв'ю "Українській правді" Ігор Кондратюк поділився своїм ставленням до життєвого вибору колег по шоу-бізу.

"Думаю, [після перемоги] до них обережно будуть ставитися телеканали, які записуватимуть шоу. З іншого боку, ці три персонажі є яскравими та цікавими в каді, і це нетривіальне завдання - знайти цікавих людей, які коментували б "Танці з зірками" або "Голос", - говорить Кондратюк. - Вони втекли від війни, і я не з тих людей, які скажуть, що вони ганебно повелися. Є внутрішнє розуміння, що тут усередині вони б допомагали більше підтримкою в тилу. Але як я можу їх засуджувати? Їм дасть оцінку історія, час, їхні глядачі".

Читайте також: Дмитро Дікусар у ЗСУ після довгої перерви вийшов на зв'язок і звернувся до українців.

Фото: YouTube/Українська правда

За словами продюсера, Винник, Яма, Потап та інші чоловіки мали право тікати від війни.

"Ми говоримо про них, а не про багато тисяч чоловіків, які теж виїхали за кордон і там знаходяться. Тому що вони публічні люди, і з них більше запитують. Дискусійне питання: чи мають право люди тікати від війни? На нього, швидше за все, відповідь "так". Якщо ці люди знають, що вони з погляду захисту країни жодного значення не мають, значить мають право виїхати. А як ще? Вони не порушили закон, тому що виїхали заздалегідь", - вважає він.

Також Кондратюк зазначив, що зірки шоу-бізнесу можуть мати зовсім невисокий IQ (коефіцієнт інтелекту), тому не варто очікувати від них великої громадянської свідомості. З цієї ж причини багато українських артистів виступали в Росії до 24 лютого 2022 року.

Читайте також: Надійшла повістка: Віталій Козловський показав фото з військкомату.

"Шоу-бізнес - космополітична структура, яка заробляє гроші на талантах співаків і співачок. Російськомовні таланти в Росії продаються не те щоб краще, але там просто більше коштів. Тому не можна сказати, що всі артисти, які виступали в Росії, не є патріотами. Але як би їм не було прикро, в масі своїй це люди, чий IQ гірший, ніж ми могли б подумати, навіть якщо вони були відмінниками в школі. Вони цікаві нам іншими своїми чеснотами: талантами, красою, пластикою, несподіваними текстами і музикою. Думаю, до багатьох просто не дійшла ця історія. І лише коли будиночки їхніх друзів десь під Києвом почали втерапти, до них щось дійшло, що це неправильно", - вважає Кондратюк.

Фото: instagram.com/max_barskih

В якості прикладу продюсер поставив Макса Барських, який заробляв у РФ, але після повномасштабного вторгнення змінив свою позицію.

"Максу Барських не одразу стало зрозуміло, що це ганебна історія, і вбивства росіянами українців на Сході його не переконали, що не треба їздити виступати в Росії. Це на його совісті. Сподіваюся, совість його ночами гризе. Але хто я такий, щоб не давати Максу Барських шанс? Він казав, що в ЗСУ сходив? Можливо, він тоді просто сходив у військкомат, але його потім відпустили. Тому що Макс Барських - це людина, яка є елементом української культури. Давайте всіх співаків поженемо на фронт?" – висловився Кондратюк.

Тим часом на Макса Барських заявили у поліцію за виконання російськомовних пісень у Кременчуці.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита