Лайм

Єфросиніна відповіла на звинувачення щодо піару на "забутій" справі ґвалтівників із Закарпаття

Скандал спалахнув на темі висвітлення суду над підлітками, які зґвалтували 14-річну дівчинку

У березні 2023 року українське суспільство сколихнув гучний скандал: троє підлітків із Закарпаття зґвалтували 14-річну дівчинку, зняли це на відео та оприлюднили серед однокласників та мешканців села. За такий злочин вони отримали від судді до 2 років умовно.

Хвиля обурення прокотилася в соцмережах, до розголосу підключилися лідери думок, і Офіс Генпрокурора повідомив, що вирок буде оскаржено. Проте через три місяці ґвалтівники все ще не понесли справедливого покарання, на чому акцентували увагу в мережі.

Кілька блогерів та громадських діячів завели мову про те, що медіаособистості "пропіарилися" на трагедії дівчинки, а тепер про справу "забули". З претензіями зіштовхнулася і Маша Єфросиніна, яка активно висвітлювала проблему у березні. Наприклад, психолог Наталія Холоденко заявила, що ведуча "підняла охоплення та перегляди", після чого дівчинка "стала нікому не потрібна". Сама вона нібито намагалася повернути справі розголос, але команда Єфросініної їй завадила, заборонила спілкуватися з батьком потерпілої.

Читайте також: Згвалтування поліцейськими у Кагарлику: суд оголосив вирок у гучній справі.

Фото: instagram.com/kholodenkon/

Єфросиніна не стала мовчати і повідомила, як просувається резонансна справа.

"Оприлюднити і тим самим змусити всі інстанції, від обласного керівництва до Офісу генерального прокурора та Уповноваженого звернути увагу на цю кричущу несправедливість, це точно не про піар. А щодо "забули", тримати руку на пульсі, але не виносити на загал подробиці справи, яка перебуває на стадії апеляції, - це не означає забути, - написала Єфросиніна. - Це означає мати повагу до дитини та професійної команди адвокатів, які вже не один місяць роблять усе можливе, щоб рішення апеляційного суду було справедливим".

За словами ведучої, дівчинка має п'ять кваліфікованих адвокатів - максимальну кількість захисників у кримінальному процесі. Двоє прокурорів Офісу Генпрокурора працюють над справою постійно.

"Всі вони приїхали на засідання 6 червня з Києва. Засідання відбулося. Але розгляд був неможливий через те, що не з'явився адвокат хлопців, - пояснила Єфросиніна. - Не прокурори, не судді, а саме адвокат обвинувачених. Суд задовольнив клопотання адвокатів дівчинки і витребував лікарняний у адвоката хлопців, щоб запобігти можливості зловживання".

Читайте також: Тілля Ліндеманна з Rammstein звинувачують у зґвалтуванні: прокуратура розпочала розслідування.

Фото: instagram.com/mashaefrosinina/

За словами Марії, вона добре володіє деталями справи.

"Нині все йде за процесом. Навіть якщо нам, громадськості, хотілося б швидше і так, щоб кожному принесли подробиці прямо додому. Більше того, у цій справі стали очевидними недоліки роботи всього попереднього процесу та його учасників. Є певні адміністративні рішення, про які поки що говорити публічно ми не можемо. Але це не означає, що нічого не відбувається", - заявила вона.

Також Єфросиніна поділилася рекомендаціями психолога дівчинки, який закликає вберегти її від участі у процесі.

"Ми відчуваємо відповідальність за неї і мовчимо, без зайвої необхідності не обсмоктуючи справу в соцмережах. І я дуже раджу всім, кому так хочеться покричати про те, що зрада і все зливають, теж цього не робити", - написала ведуча, чий фонд "Маша" займається допомогою жінкам і дітям, які постраждали від насильства.


Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширень Masha Efrosinina (@mashaefrosinina)

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

У Мальме пройшов перший півфінал "Євробачення 2024": головні подробиці шоу

7 травня о 22:00 за Києвом стартує "Євробачення-2024" - дивитись онлайн трансляцію першого півфіналу конкурсу

Хто пройшов у фінал "Євробачення-2024" після першого півфіналу: результати голосування

Після першого півфіналу до гранд-фіналу "Євробачення-2024" пройшли 10 країн-учасниць

alyona alyona і Jerry Heil виступили на "Євробаченні-2024" з потужним номером: відео

Як alyona alyona та Jerry Heil виступили у першому півфіналі "Євробачення-2024" - відео України