Лайм

Принцу Вільяму виповнився 41 рік: 15 цікавих і маловідомих фактів з біографії спадкоємця престолу

Принц Уельський міг мати зовсім інше ім'я

21 червня принцу Вільяму виповнився 41 рік, і з нагоди свята королівська родина підготувала для нього лаконічне привітання у соцмережах. На сторінці монархів в Instagram з'явилося фото головного спадкоємця престолу, на якому він позував разом зі своїм батьком Чарльзом III.

"Сьогодні вітаємо принца Уельського з днем народження!" - зазначається в пості. На опублікованому кадрі батько та син постали з посмішками. Ймовірно, світлина була зроблена під час коронації старшого сина покійної Єлизавети II, яка відбулася у травні цього року.

Фото: instagram.com/theroyalfamily

Цікаві і маловідомі факти з біографії принца Вільяма - першого в черзі спадкоємця на престол

Батьки не могли дійти згоди щодо імені

Принц Чарльз і принцеса Діана сперечалися про те, як назвати свого первістка. На той момент майбутній король Британії хотів, щоб хлопчика звали Альберт, тоді як Діана віддавала перевагу імені Себастьян чи Олівер. Зрештою парі вдалося знайти компроміс і вони вирішили назвати сина Вільям.

Будучи немовлям, Вільям порушив королівську традицію

Це сталося у 1985 році, коли Чарльз і Діана збиралися з візитом до Нової Зеландії та Австралії. Діана наполягала на тому, щоб з ними разом поїхав 9-місячний Вільям, а це було величезним порушенням королівського протоколу, який вимагав, щоб двоє спадкоємців престолу подорожували окремо. Проте леді Ді все ж вдалося отримати бажане.

Читайте також: Топ-10 найкрасивіших суконь Кейт Міддлтон, у яких вона з'являлася на урочистих подіях: фото.

Діана найбільше переживала за Вільяма після розлучення з Чарльзом

Діана завжди довіряла своєму первістку, і коли стало відомо про її розрив із чоловіком, вона дуже переживала на рахунок того, як це вплине на старшого сина. У 1992 році жінка зізналася подрузі, що переживає за Вільяма, оскільки "він надто гостро все відчуває".

Вільям дав особливу обіцянку своїй матері

Після розлучення принцесу Діану позбавили титулу "Її Королівська Високість", і старший син вирішив втішити свою матір. Він сказав їй, що відновить королівський титул одразу ж, як стане королем.

Фото: instagram.com/princeandprincessofwales

Вільям не хотів йти за труною матері

Спочатку він був не в захваті від ідеї, що разом із 12-річним братом Гаррі має іти за труною принцеси Діани під час похоронної процесії. Проте змінити свою думку хлопчик вирішив після того, як його дідусь, принц Філіп, запитав чи, погодиться він на це, якщо він буде йти поруч із ним.

Вільям користувався хитрістю, щоб не плутати свої черевики із братовими

Вільям і Гаррі якийсь час жили разом у палаці Кенсінгтонському палаці, і щоб уникнути будь-якої плутанини із взуттям, принц Уельський означав підошви своїх черевиків буквою W.

Вільям розставався із Кейт по телефону

Це сталося у 2007 році, коли Вільям відчував тиск з усіх боків стосовно заручин з Кейт Міддлтон. Тоді в якийсь момент він вирішив, що не готовий одружуватися. 25-річний майбутній король зателефонував обраниці і по телефону розійшовся із нею, заявивши, що іноді навіть принци можуть вчиняти не надто гарно. Проте вже за кілька місяців пара знову була разом.

Компроміс із Гаррі

Коли Вільям вирішив зробити пропозицію Кейт, він хотів подарувати їй культову діамантову обручку Діани, але на той час вона була у принца Гаррі.

Після смерті Діани, у 1997 році, її дворецький запросив обох хлопчиків до палацу, де вони змогли обрати речі своєї мами у якості спомину про неї. Тоді Гаррі взяв обручку, а Вільям обрав золотий брендовий годинник. І оскільки у 2010 році Гаррі теж думав про одруження, брати вирішили обмінятися своїми дорогоцінними подарунками. Тому сьогодні особливу каблучку носить Кейт, тоді як Меган Маркл дістався годинник.

Читайте на тему: Принц Вільям відвідав українських біженців у Польщі і військову базу біля кордону: фото.

Весільний букет Кейт символізував любов до Вільяма

Він складався із білих квітів: конвалій гіацинтів, мирту та квітів Солодкий Вільям.

Секретна деталь у день весілля

У день весілля Вільям попросив про одну секретну деталь. Чоловік був у формі ірландської Гвардії і сильно турбувався через те, що може спітніти під палаючим сонцем. Вільям попросив вшити йому в піджак спеціальні підкладки від поту, щоб уникнути неприємних ситуацій.

Вільям не носить обручку

Це рішення пояснює давня традиція, згідно з якою, майбутні королі зазвичай не носять обручку.

Фото: instagram.com/princeandprincessofwales

Вільям має чудовий смак на прикраси

Чоловік подарував Кейт діамантові та сапфірові сережки після весілля.

Батьківство зробило Вільяма більш емоційним

В одному документальних фільмів він заявив, що після того як став батьком, став чутливішим та емоційнішим.

"Ви починаєте помічати дрібниці, яких раніше не бачили. На вас набагато більше починають впливати речі, які відбуваються у світі. Просто тому що ви усвідомлюєте, наскільки цінним є життя", - говорив наслідник престолу.

Вільям любить солодке

Його улюблений торт – шоколадно-бісквітний, який готується із чайного печива та чорного шоколаду. Десерт зазвичай застигає в холодильнику, його не потрібно запікати в духовці.

Вільям має секретного стиліста

За даними британського GQ, чоловік продемонстрував чудове почуття стилю завдяки деяким порадам від стилістки Кейт Наташі Арчерю. Згідно виданню, саме вона запропонувала йому носити лаконічні костюми та блейзери, а також використовувати сонцезахисні окуляри Ray-Ban на таких заходах, як Вімблдон.

Фото: instagram.com/princeandprincessofwales

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків