Лайм

Олена Зеленська в Ізраїлі показала місце, яке варто відвідати кожній людині у світі: фото

Перша леді відвідала пам’ятку з важливою метою

Під час поїздки до Ізраїлю Олена Зеленська зустрілася з президентом країни і його дружиною, відвідала дитячу клініку, а тепер побувала в "Яд Вашем". Меморіальний комплекс історії Голокосту, як і Стіна Плачу, є одним із найбільш відвідуваних пам’яток цієї країни.

"Це місце варто відвідати кожній людині у світі. Місце, яке показує нам, як цілий народ може бути гнаний і катований – просто тому, що він є. І водночас місце сили. Адже показує й те, як віднайти справедливість і зберегти пам’ять про злочин проти свого народу, щоб цей жах більше не повторився", - написала перша леді у своєму Telegram-каналі.

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

Дружина президента зазначила, що приїхала в це місце з важливою метою – відкрити тут аудіогід українською мовою. І цей аудіогід є вже 66-м у світових пам’ятках і першим у межах проекту в Ізраїлі, за що перша леді подякувала Посольству України в Державі Ізраїль і МЗС України.

Читайте на тему: Олена Зеленська виступила з емоційною промовою на відкритті меморіалу загиблим дітям у Харкові.

"Кожен із таких гідів не лише про зручність для туристів. Він про те, що українська мова посідає почесне місце в переліку основних світових мов, якими говорять найпотужніші культурні пам’ятки. Про те, що наша мова звучить усе голосніше, нагадуючи світу про народ, який просто зараз бореться за своє право на існування", - зазначила пані Олена.

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

У "Яд Вашем" збережено імена мільйонів євреїв, які були знищені та зазнали гоніння. Сотні тисяч доказів на підтвердження одного з найбільших злочинів в історії людства. Тож у цього аудіогіда є й світоглядна функція: дивлячись на єврейський народ, ми віримо, що віднайдемо свою справедливість і так само гідно збережемо пам’ять про кожного українця, чиє життя забрав агресор", - також йдеться в її публікації.

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

Для заходу перша леді обрала образ у чорних тонах, що складався з подовженого піджака, прямих брюк та базового топа. Завершили лаконічне вбрання лофери такого ж кольору, ніжна підвіска на шиї, об'ємно укладене волосся та мінімальна кількість макіяжу.

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

До слова, "Яд Вашем" - ізраїльський національний меморіал Катастрофи та Героїзму. Розміщений на західному схилі гори Герцля в Єрусалимі. Меморіал був заснований в 1953 році рішенням Кнесету з метою увіковічити пам'ять про євреїв - жертв нацизму в 1933-1945 роках та про зруйновані єврейські общини.

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків