Лайм

Три простих засоби допоможуть позбутися слимаків, які знищують капусту на городі

Допоможуть попіл, кава та гірчиця

Багато досвідчених городників знають, що якщо на капусті з'явилася велика кількість дірочок або листя покрито блискучими плівками і сріблястими слідами, то, швидше за все, рослини атакували слимаки. theLime ділиться з вами дієвими народними засобами, які допоможуть у боротьбі з цим шкідником.

Слимаки або, як їх ще називають, равлики несуть істотну шкоду як рослинам, що розвиваються, так і сформованим плодам. Навесні та влітку вони поїдають листя капусти, а в холодну пору року переміщаються у льохи та підвали і там знищують запаси врожаю, призначені на зиму.

Навіть після того, як вони побували на плодах, їхній слиз продовжує свій руйнівний вплив. Через нього руйнується і зникає верхній захисний шар, і овочі починають псуватися.

Фото: pinterest.com

Читайте також: Як позбутися слимаків на грядках і в саду: 7 дієвих народних засобів.

За допомогою яких народних засобів можна позбутися слимаків?

Попіл

Щоб позбутися настирливих шкідників, беремо сухий деревний попіл і посипаємо вздовж грядок і кущів, можна опудрити ним вразливі посадки. Повторюємо обробку раз на тиждень у суху погоду або після поливу.

Це не тільки відмінний засіб для відлякування равликів, а й дієве добриво. Справа в тому, що в попелі містяться кальцій, калій, магній, фосфор, залізо, сірка та інші. Тому серед дачників попіл вважається одним із найефективніших і натуральних добрив.

Слимаки уникають місць, посипаних попелом, оскільки він налипає на них, заважає пересування і створює лужне середовище, роз'їдаючи їх слизові.

Фото: pinterest.com

Кава

Найпростіший спосіб взяти звичайну каву, підійде навіть найдешевша або прострочена, або підсушена кавова гуща, і розсипати навколо посадок. Така перешкода відлякає слимаків, і вони не зможуть заповзти на рослину.

Можна також влаштувати равликам "кавовий душ". Для цього необхідно заварити несолодку каву, охолодити її та обприскати рослини, що полюбилися шкідникам.

Фото: pixabay.com

Гірчиця

Настій із гірчичного порошку – це універсальний народний засіб у боротьбі зі слимаками та іншими городними шкідниками, такими як попелиця, личинки колорадського жука, павутинний кліщ та капустянка. Ця пекуча приправа діє на слизові покриви равликів і відлякує їх своїм різким ароматом.

Для приготування розчину необхідно розвести 100 г гірчичного порошку 5 л води і настоювати цю суміш приблизно добу. Перед використанням розбавляємо готовий концентрований настій ще 5 л води. Для посилення ефекту можна додати 2 ст. л. натертого на терці господарського чи будь-якого іншого мила. Воно допоможе засобу довше залишатися на листі.

Розпилювати гірчичний настій краще 1 раз на 3-4 дні вечорами у суху погоду. Також можна просто посипати ґрунт навколо рослин сухим порошком гірчиці.

Фото: pinterest.com

Цікаві новини для вас:

  1. Обов'язково треба обрізати кущі: що робити з трояндами, які відцвіли.
  2. Навіщо поливати та кропити помідори розчином аспірину: секрет цього засобу знають не всі.
  3. Білі метелики на капусті – найбільш небезпечний шкідник: як позбутися їх народними засобами.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Після виїзду з України Олег Кензов виступив з росіянами у Німеччині: що відомо про скандал

Олег Кензов з Мішею Марвіним та зірками-путіністами виступив на російському заході у Німеччині - артист виконував російськомовні пісні

Як позбутися попелиці в саду і на городі: допоможуть натуральні засоби

Попелиця харчується молодими соковитими рослинами. Як позбутися шкідника - читайте в матеріалі

У Львові розбишаки напали на блогера Ніколаса Карму: у якому стані потерпілий

Блогер Ніколас Карма розповів, що у Львові на нього напали хулігани. Карма звернувся до стражів порядку