Лайм

Де зараз Василь Вірастюк і яка трагедія ледь не зламала його життя

Чоловік зміг гідно пройти випробування та стати прикладом для інших

Василь Вірастюк – український спортсмен, який є володарем титулів "Найсильніша людина України" (2000, 2001, 2002, 2003, 2006, 2007) і "Найсильніша людина світу" (2004). Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну він залишився на Батьківщині, і нині продовжує активно допомагати військовим. Чоловік їздить по гарячим точкам з їжею, амуніцією і технікою. Детальніше про життя видатного українця та випробування, з якими йому довелося зіштовхнутися, читайте далі на theLime.

Василь ВірастюкФото: instagram.com/vasylvirastyuk

Кар’єрний шлях Василя Вірастюка

У 10 років хлопчик почав займатися легкою атлетикою, штовхав ядра. У 1989 році закінчив 8-ий клас і вступив до Технікуму фізичної культури рідного міста. У 1992 році - після завершення технікуму - 2 роки перебував на військовій службі. З 1984 по 2000 рік займався легкою атлетикою - штовханням ядра. Входив до складу збірної команди України з легкої атлетики. З 2000 року почав займатися силовим багатоборством STRONGESTMAN.

У 2002 році став третім у змаганнях за звання "Найсильніший у Центральній Європі" і взяв Гран-прі міжнародного турніру в Зальцбургу (Австрія). У змаганнях суперсерії IFSA (Міжнародної федерації найсильніших атлетів світу), що проводилися на Гаваях, був шостим. У 2003 році здобув третє місце на чемпіонаті світу серед "стронгменів" в Замбії.

У 2004 році здобув перемогу на чемпіонаті світу "Найсильніша людина світу", який проводився на Багамах. У 2007 році виграв змагання у м. Сеулі (Південна Корея) та отримав титул Чемпіона світу з силового екстриму IFSA.

Фото: instagram.com/vasylvirastyuk

Василь Вірастюк у політиці

На початку лютого 2021 року президент Зеленський запропонував Вірастюку балотуватися у народні депутати на довиборах на Прикарпатті. 11 лютого на з'їзді провладної партії "Слуга народу" Вірастюка було висунуто кандидатом в народні депутати на довибори за 87-м округом Івано-Франківської області. 15 червня того ж року спортсмен склав присягу у ВРУ та врешті став народним депутатом. Наразі є Членом Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування

"Головна причина мого приходу у політику – психологічна реабілітація ветеранів через фізичну культуру і спорт. На даний момент я є головою Підкомітету психологічної реабілітації через фізичну культуру військовослужбовців", - коментував своє рішення піти у політику чоловік.

Фото: instagram.com/vasylvirastyuk

Перший шлюб Василя Вірастюка та трагедія, що ледь не зламала йому життя

У 2003-х році українець одружився зі Світланою Забіякою, яка була чемпіонкою України з фітнесу. Згодом у пари народився первісток – хлопчик Адам. Кохана дружина та син були справжнім натхненням для чоловіка, тож вже наступного року він став володарем титулу "Найсильніша людина світу".

Сімейну ідилію обірвала трагедія, що сталася у 2006-му. Пара разом із сином вирушила на гірськолижний курорт Туреччини. 28-річна Світлана загинула внаслідок нещасного випадку: вона вирішила покататися на гірськолижній трасі і той момент там зійшла лавина.

Перші дні після поховання дружини стали найважчими для Вірастюка. Прийти до тями та припинити вживання алкоголю він вирішив на 9 день після її смерті: жінка наснилася Василю та уві сні попросила його жити далі та піклуватися про їх сина. Спортсмен не міг не дотриматися останнього прохання своєї коханої, тому вже згодом знову повернувся у спорт.

"Потрібна здатність людини адаптуватися до складних ситуацій. Перший раз, коли життя тебе б’є, ти реагуєш неадекватно. Потім ти для себе розумієш, що краще заспокоїтись, видихнути і реагувати спокійно та адекватно. Тримати себе в руках. Моя відповідь – адаптація", - говорив українець про те, що допомагає йому долати життєві випробування.

Вірастюк з першою дружиною СвітланоюФото: youtube

Другий шлюб Василя Вірастюка

У вересні 2007 року "стронгмен" одружився вдруге. Дружина Інна - співробітниця німецької фармацевтичної компанії "Байєр" в Україні. 19 березня 2008-го у Василя народився другий син, малюка назвали Олегом.

У 2010 році Василь та вагітна Інна потрапили аварію, внаслідок якої жінка втратила дитину та отримала інвалідність. У 2016 році обраниця Вірастюка втретє завагітніла і подарувала своєму чоловіку ще одного сина – хлопчика назвали Сашком.

"Молодший син Сашко мені чітко сказав, що хоче бути спортсменом. Він хоче бути футболістом. Середній – не дуже хоче займатися спортом. Він хоче бути кулінаром. Старший син обрав для себе сферу IT, кібербезпека. Але зараз він до цього трохи охолов і хоче бути музикантом", - казав Вірастюк про те, ким хочуть бути його сини.

Вірастюк з дружиною та дітьмиФото: instagram.com/vasylvirastyuk

Читайте на тему: Колишня дружина Кличка показала їхнього молодшого сина, який закінчив школу: фото.

Де зараз Василь Вірастюк

Вірастюк разом із дружиною та синами залишається в Україні. Він активно допомагає українській армії, а також ж у соцмережах регулярно розповідає про проведення спортивних ігор та заходів для ветеранів.

За чітку проукраїнську позицію чоловік навіть отримав відзнаку від Головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного. "Ось і я дочекався, надзвичайно приємно! Відзначений почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України В.Ф.Залужного", - прокоментував цю подію він.

Фото: instagram.com/vasylvirastyuk

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита