Лайм

Актор Гарік Бірча - старший сержант ЗСУ: що стало з зіркою комедійного серіалу "Віталька"

Після року служби чоловік отримав підвищення

Гарік Бірча - український актор, який здобув популярність після виконання головної ролі у комедійному серіалі "Віталька". У період повномасштабного російського вторгнення РФ в Україну чоловік став на захист Батьківщини та у перші дні війни приєднався до лав ТРО Києва, а згодом і до ЗСУ. За рік служби Бірча встиг отримати підвищення - у квітні він повідомив, що став головним сержантом. Детальніше про життя Гаріка до великої війни та після її початку - читайте далі.

У період російсько-української війни Бірча час від часу ділиться у у соцмережах подробицями своєї служби, а також дивує шанувальників прочитанням патріотичних віршів. Наприклад, раніше він вразив слухачів віршем під назвою "Роздуми", який написав сам.

Бірча, який є тренером "Ліги сміху", ділиться, що гумор допомагає йому та іншим побратимам на фронті, оскільки розряджає обстановку та стабілізує емоційний стан.

"Жарти на сцені дуже жорсткі, такі, які б у мирному житті точно були б дивними, але зараз це відповідь на те, що відбувається. Для гумористів – це зброя. Як жартують на фронті? По-чоловічому. Є теж жорсткі жарти, є такі, які підтримують. Емоційний стан військовослужбовця – це плаваюча річ, а треба триматися себе в потрібному тонусі", - говорив чоловік у "Сніданку з 1+1".

Читайте на тему: Останній пацифіст пішов захищати Україну: куди зник Мирослав Кувалдін з гурту "The ВЙО".

Також Гарік розповідав, як отримав підвищення. Деталями нової посади він поділився в ефірі студії, коли приїхав додому на 10 днів відпустки після року безперервної служби:

"У мене була строкова служба в лавах Збройних сил України, але це дуже давно було. Як усе трапилося, то дуже швидко все згадав... На самому початку у нас сформувалася окрема спеціальна рота, і ми виконували завдання по захисту Києва та Київської області. Потім на базі цієї спеціальної роти, бо вона з добровольців вся складалася, був створений окремий спеціальний батальйон, і там я вже зайняв посаду командира взводу забезпечення. Відтоді так і займаюся. Звання було – старший сержант, а за рік служби тепер я вже головний сержант".

Фото: instagram.com/garik_bircha

Захисник наголошує, що наразі всім українцям потрібно бути згуртованими та продовжувати допомагати військовим будь-яким можливим способом: словами, фінансами та впевненими діями. У перемозі нашої країни у війні з агресором він не сумнівається і вірить, що потрібно будувати щасливі плани на майбутнє:

"Ми усі розслабимось після перемоги. А зараз не можна ні про що забувати. Треба і допомагати армії, і донатити, і допомагати будь-чим. Словом, ділом, грошима – неважливо. В нас одна мета".

Бірча не приховує, що сумує за рідними, а також ж мріє повернутися у професію актора та коміка: "Як і будь-який громадянин нашої держави, я мрію про одне: перемогу. Хочу кожного дня бачити свою дитину, а не чути по телефону. Мрію повернутися в професію, вже дуже хочеться", – розповів про свої плани знаменитість.

Фото: instagram.com/garik_bircha

Читайте також: Дмитро Дікусар служить у ЗСУ: що відомо про зіркового танцівника, який став солдатом.

Життя та кар’єра Гаріка Бірчі

Гарік Бірча (справжнє ім’я - Ігор Ярославович Бірча) – 48-річний український актор і автор популярних розважально-гумористичних телепередач, актор кіно, учасник українського телепроекту "Comedy Club Ukraine", учасник ігор Вищої Української ліги КВК.

Народився в місті Долинська, пізніше переїхав з родиною в Кривий Ріг. У шкільні роки почав грати у КВК і займатися пародіями. У 1998 році пішов в армію, де отримав звання старшого сержанта. Після служби в армії повернувся до роботи на телебаченні та радіо.

Здобув популярність у 2012 році, коли на екрані вийшов комедійний серіал "Віталька". У ньому він зіграв головного героя, який потрапляв у комічні ситуації та намагався виплутатися із них найкращим для себе чином.

Після цієї ролі більшість фанатів асоціювали Бірчу із його телевізійним персонажем - коміком, якого важко уявити серйозним. Однак зараз, у 2023 році, можна побачити, що від жартівливого та легковажного "Вітальки" нічого практично не залишилось. Натомість з'явився відповідальний військовослужбовець, який докладає максимум зусиль для захисту рідної країни.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

alyona alyona і Jerry Heil виступили на репетиції перед "Євробаченням-2024": відео

alyona alyona і Jerry Heil провели другу репетицію в рамках підготовки до Євробачення-2024 - відео виступу артисток

Представниці України на "Євробаченні-2024" провели другу репетицію в Мальме: фото

Україна провела другу репетицію на сцені "Євробачення-2024" - як виступили alyona alyona і Jerry Heil

Таню Муіньо – постановниця номера alyona alyona і Jerry Heil на "Євробаченні-2024": що кажуть артистки

Таню Муіньо, яка співпрацює зі світовими зірками, є постановницею номера alyona alyona і Jerry Heil для Євробачення-2024