Лайм

Останній пацифіст пішов захищати Україну: куди зник Мирослав Кувалдін з гурту "The ВЙО"

Артист вважає, що захищати Батьківщину має кожен, хто може тримати зброю

Мирослав Кувалдін - український співак нігерійського походження, музикант, телеведучий, лідер гурту "The ВЙО". Після початку повномасштабної війни він, як і багато інших артистів, став на захист України та наразі служить на Донеччині.

Яким було життя артиста до початку війни та як змінилося після початку служби – читайте далі у нашому матеріалі.

Мирослав КувалдінФото: facebook

Співак має нігерійське походження, оскільки його батько з Нігерії, а тут навчався у Запорізькому медичному інституті. Після закінчення навчання чоловік поїхав назад на батьківщину, а Мирослава виховувала мати.

У 1991 році разом з Сергієм Підкаурою Кувалдін створив гурт "The ВЙО". У 1995 році колектив став лауреатом фестивалю "Червона рута" із піснею "Ґанджа". У 2000 році на запрошення Олександра Асаулюка Мирослав розпочав кар'єру телевізійника на каналі М1.

У 2004 році Кувалдін брав участь у Помаранчевій революції, а у 2005 році записав сольний альбом "Зеркало Мира". У 2013 році під час Євромайдану виконавець разом із гуртом "The ВЙО" підтримував протестувальників своєю творчістю.

Читайте також: Куди зник Дан Балан, який до війни працював в Україні і мав екранний роман з Тіною Кароль.

Фото з концерту гурту "The ВЙО"Фото: facebook.com/TheVyo

Музикант був звукорежисером в українських фільмах "Кастинг" і "Las Meninas" (2008 р., режисер Ігор Подольчак), а також зіграв головну роль у фільмах "Бес Пор No" та "Кастинг". Ще він є також автором пісень для інших відомих виконавців, зокрема для Олі Полякової він написав хіти "Бывший" та "Первое лето без него".

"Нам Пороблено", "Кобеляки", "Їдемо в Карпати", "Білі Лілії", "Кі-кі-кі-кі-кі Кіровоград", "Кваси", "Контрабас", "Гей!", "Бляхи", "Ципа" - лише невелика частина пісень, які випустив музикант разом зі своїм гуртом. Багато композицій колективу шанувальники люблять та слухають і досі.

Громадянська позиція

У травні 2018 році Кувалдін записав відеозвернення на підтримку ув'язненого у Росії українського режисера Олега Сенцова.

Після початку повномасштабного вторгнення РФ в нашу країну змінив сцену на окопи. Нині він служить на Донеччині з 101 окремою бригадою ТРО Закарпаття.

Артист вважає, що захищати Україну має кожен, хто може тримати зброю. "Коли ти сидиш в окопах, і постійно в колективі, і постійно небезпека, то має бути якась емоційна розрядка. Пісня - це один із найкращих варіантів", - також говорив він.

Кувалдін зазначає, що ця війна є вирішальною та переможною для України, адже правда на нашому боці. Своє рішення піти на війну він прокоментував наступною заявою: "Останній пацифіст в Україні пішов захищати Україну".

Фото: facebook.com/TheVyo

Читайте на тему: Тепер я вже головний сержант: актор Гарік Бірча розповів про рік служби в ЗСУ.

Український захисник та поет Павло Вишебаба нещодавно оприлюднив у соцмережах фото з Мирославом Кувалдіним та поділився подробицями зустрічі із ним. Він заявив, що "у темні часи добре видно світлих людей, і Кувалдін є саме таким".

"Мирослав The ВЙО Кувалдин, легенда української музики. Я дивився в юності його кліпи й якраз вчився грати на гітарі. Тоді уявляв, знаєте, що колись зустрінемось на сцені фестивалю й поспіваємо. Бажання здійснюються хоча й у дуже дивний спосіб. Ми таки поспівали. Не як учасники фестивалю, правда – а як побратими з сусідніх бригад, під гітару біля багаття на Донеччині. Мирослав подарував мені свій шеврон, я йому – книгу. У темні часи особливо видно світлих людей і він саме такий", - зазначив Вишебаба у свому пості у Facebook.

Мирослав Кувалдін та Павло ВишебабаФото: facebook.com/vyshebaba

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал thеLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як змінилися прогнози букмекерів після першого півфіналу: які шанси в України

Букмекери оновили свої ставки на переможця "Євробачення-2024" – перше місце посідає Хорватія, Україна – четверте

В самій лише футболці представник Фінляндії здивував появою на сцені "Євробачення-2024"

Представник Фінляндії Windows95man показав епатажний номер у першому півфіналі "Євробачення-2024"

Трішки перестаралася: Jerry Heil розповіла, як отримала травму під час виступу на "Євробаченні-2024"

Jerry Heil отримала травму під час виступу на Євробаченні-2024 - співачка вийшла на зв'язок у соцмережах та розповіла про своє самопочуття