RU  UA

Дізнатися

Чим обробити огірки, якщо почало жовтіти листя: дешевий аптечний засіб врятує врожай

Обробити рослини потрібно якнайшвидше

Несправжня борошниста роса або пероноспороз – небезпечне грибкове захворювання огірків, яке проявляється появою жовтих плям на листі. Якщо ви помітили на своїй грядці таку проблему, урожай треба негайно рятувати. Інакше листя може засохнути, а разом з ним загинуть і зав'язі огірків.

Позбутися несправжньої борошнистої роси допоможе простий засіб, який можна купити в будь-якій аптеці, - перекис водню.

Хибна мучниста роса на огірках Фото: Wikipedia

Візьміть звичайний медичний перекис водню 3% і розведіть 2 ст. ложки в 1 літрі теплої води. Холодна вода для обробки не підходить, оскільки під впливом низьких температур хвороба може поширитися далі.

Читайте також: Як вирощувати огірки, щоб вони не стали гіркими: правила поливу та підживлення.

Обірвіть все уражене листя, щоб попередити ризик поширення грибкового захворювання. Потім обробіть листя огірків з обох боків. Робіть це у хмару погоду, рано-вранці або ввечері, щоб не обпалити листя рослин.

Фото: Wikipedia

Доречі, перекис водню підходить і для профілактики фітофтори на помідорах. Кропити кущі в період плодоутворення можна регулярно, раз на 7-10 днів. У 1 літрі води розчиніть 20 мл перекису водню 3% та обробіть рослини. Це нешкідливий засіб, який не має негативного впливу на томати та інші культури. Особливо сфокусуйтеся на нижній частині помідорів, звідки росповсюджуються спори фітофтори. Кропити помідори слід у вечірній час доби, уникаючи потрапляння прямих сонячних променів.

Раніше ми розповідали, як попіл, молоко та йод захистять урожай картоплі від фітофторозу.

Цікаві новини для вас:

Читайте також

Євгенія Власова пояснила зникнення зі сцени на роки та заговорила про відновлення кар'єри

Евгения Власова рассказала, почему исчезла из шоу-бизнеса – певица заявила, что ей нужно было сделать паузу из-за обстоятельств в жизни

Ірина Сопонару вийшла заміж за свого коханого-іноземця: акторка показала зворушливі весільні кадри

Ирина Сопонару и ее избранник Рис поженились – актриса показала свадебные кадры – что известно о ее личной жизни

Рожевий манікюр на випускний: стильні дизайни у модному кольорі

Девушкам, которые готовятся к выпускному, следует выбрать нежные оттенки маникюра, которые ассоциируются с молодостью и свежестью. Розовый цвет маникюра может идеально дополнить ваш образ