Лайм

Після дощів жовтіє листя огірків: як їх врятувати народними засобами

Запам'ятайте ці прості методи

Багато українців через значне зниження доходів і зростання цін намагаються максимально забезпечити себе овочами в теплу пору року, наприклад, вирощуючи огірки на дачі або в горщиках і контейнерах на балконі. І якщо ви вже знаєте, чим обробити рослини, щоб позбутися павутинного кліща, візьміть собі на замітку, як врятувати їх, якщо після дощів і зниження температури листя огірків почало жовтіти.

Фото: pinterest.com

За допомогою яких народних засобів можна врятувати огірки?

Перекис водню

Коли спекотні літні дні змінюються прохолодними і дощовими, рослини більше схильні до грибкових захворювань. Найпоширеніша з них хибна борошниста роса або пероноспороз, який проявляється у вигляді жовтих плям на огірках, а згодом гине вся рослина.

Якщо причина пожовтіння листя – це захворювання, в аптеці необхідно купити 3-відсотковий розчин перекису водню. Переливаємо його в ємність з пульверизатором і обприскуємо з внутрішньої (нижньої) сторони уражене захворюванням листя. Цей засіб зупинить розмноження грибка.

Також можна приготувати такий розчин: 100 мл перекису розбавити в 300 мл теплої води та обприскати всю рослину знизу і до самого верху.

Читайте також: Як вирощувати огірки, щоб вони не стали гіркими: правила поливу і підживлення.

Сироватка

Ще однією причиною появи жовтих плям на огірках можуть бути шкідники, наприклад, павутинний кліщ та попелиця. В цьому випадку необхідно зробити простий розчин: беремо 1 л сироватки (або нежирного молока) та розводимо її в 3 л теплої води, туди ж додаємо 12 крапель йоду та 2 ст. л. натертого та розчиненого у теплій воді господарського мила. Обприскувати рослини необхідно в суху безвітряну погоду, рано-вранці або ввечері чи вдень, якщо хмарно.

Нашатирний спирт

Ще один спосіб зробити розчин на основі аміаку або, як його ще називають, нашатирний спирт. В аптеці потрібно придбати 10-відсотковий розчин. У 10 л теплої води розводимо 3 ст. л. аміаку та додаємо 4 ст. л. рідкого мила чи господарського. Проводити таке обприскування потрібно з інтервалом у 10 днів.

Цікаві новини для вас:

  1. Чим підживити троянди влітку, щоб бутони не засихали та пишно цвіли весь сезон.
  2. Гірчичний порошок, борна кислота та сода допоможуть позбутися мурах на садовій ділянці.
  3. Чим підживити капусту, щоб зав'язалися міцні качани: дієві органічні добрива.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Боюся найбільше у житті: Костянтин Грубич висловився щодо можливої мобілізації сина

Український телеведучий Костянтин Грубич зізнався, що боїться відпускати на фронт свого 27-річного сина Ярослава

Наталія Могилевська показала теплі обійми з прийомною донечкою: рідкісне фото

Наталія Могилевська показала молодшу доньку Софію з нагоди Дня вишиванки - що відомо про дівчаток, яких удочерила співачка

Молодий Чарльз і Єлизавета II: палац показав небачені раніше портрети королівської родини

Букінгемський палац показав архівні портрети королівської родини - на кадрах позували Чарльз III, Єлизавета II та інші