Лайм

Пес Патрон відсвяткував день народження у яскравій вишиванці: кумедні фото

Улюбленець почав нести службу у ДСНС у віці 6 місяців

Знаменитий пес Патрон, який допомагає чернігівським саперам розміновувати деокуповані території та отримує нагороди за плідну роботу, відзначив свій 4-й день народження. З нагоди свята на сторінці народного улюбленця з’явилися веселі фото, на яких він позував у жовто-блакитній вишиванці.

"Не дуже пам‘ятаю свій перший рік, лише спалахи такі. Спалах - мене облизує мама. Спалах - я граюсь з братиками і сестричками. Спалах - я в обіймах якогось чудового хлопчика, а біля нього такий високий чоловік у формі з добрими очима. То був Михайло, який лишень повернувся з АТО, і поїхав з сином виконати найбільше його бажання на той час: мати пса на ім‘я Патрон. Ну потім спалах - і я чогось гризу все, що бачу, досі не можу забути це знайомство з дружиною Михайла", - йдеться у дописі в Instagram від імені Патрона.

Фото: instagram.com/patron_dsns

"Але я чітко пам‘ятаю майже кожен день останніх 1,5 року. Початок повномасштабного вторгнення, як ворог поливав моє місто палаючими кулями. Тоді в мені щось перевернулось. Я наче відчув разом зі всіма українцями ось це "Е ні, так не буде". І почав теж свою боротьбу", - також зазначається там.

Читайте на тему: Сержант Бубуська: Леся Нікітюк показала крихітного помічника захисників з Волині.

Крім того, у дописі від імені відомого помічника подякували українцям, які підтримували його: "Я хочу подякувати вам за віру, любов і допомогу. За кожне серденько в коментарях та тривожне "як ти?", коли в новинах в черговий раз кажуть, що я не ок. За кожен донат, за кожний подарунок дітям, тваринам та саперам. За це вам вдячний, люблячий лизь зі смаком вершкового морозива".

Фото: instagram.com/patron_dsns

Патрон - пес-сапер в ДСНС, пес доброї волі в ЮНІСЕФ та директор з комунікацій в UAnimals. Собака-винюхувач вибухівки здобув велику популярність на початку російсько-української війни. За даними ДСНС, до 19 березня минулого року він допоміг виявити понад 90 вибухових пристроїв, встановлених російськими окупантами на українських територіях. За цей доволі короткий проміжок часу джек-рассел-тер'єр став улюбленим героєм не лише для дітей, а й для дорослих.

Патрон почав нести службу у ДСНС у віці 6 місяців, до квітня 2022 року йому виповнилося 2,5 роки. Він має власну сторінку в Instagram, за якою на даний момент стежать більше 400 тисяч підписників.

У травні 2022 року президент України Володимир Зеленський нагородив пса медаллю "За віддану службу", а його господаря Михайла Ільєва - орденом "За мужність" III ступеня.

Фото: instagram.com/patron_dsns

До слова, господар Патрона Михайло Ільєв – керівник піротехнічної групи управління ДСНС у Чернігівській області. Кілька тому він подарував своєму синові джек-рассел-тер'єра, який, як спершу планувалося, мав брати участь у різноманітних виставках. Проте після 24 лютого 2022 року улюбленець став сапером.

Пес Патром зі своїм господарем Фото: instagram.com/patron_dsns

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків