Лайм

"Я, по суті, не маю про це говорити": як Валерій Харчишин виїжджає за кордон

Музикант не звертається до Мінкульту

Валерій Харчишин опинився серед тих артистів, кому Міністерство культури та інформаційної політики відмовило у виїзді за кордон. У новому інтерв'ю лідер гурту "Друга ріка" розповів, як виїжджає з України під час повномасштабної війни.

"Я звертався і я не отримав дозволу на виїзд. Я поїхав як водій гуманітарки", - поділився музикант в YouTube-проекті "Розмова", зазначивши, що з "військовими набагато легше домовитися, ніж з культурою".

Фото: instagram.com/drugarika

Валерій Харчишин має трьох дітей, і за законодавством України має право залишати країну під час воєнного стану. Проте музикант статусу багатодітного батька не оформлював. Артист виїжджає за кордон із "білим квитком".

Читайте також: Не справедливо: Олег Собчук сказав, що думає про нові правила виїзду артистів за кордон.

"Я, по суті, не маю про це говорити... Колись була ДТП, у мене немає певних органів. Я не дуже здорова людина насправді. Тому я міг би оформити цей статус давно. Я цього не робив, тому що не було часу і мені не потрібен цей статус, який мене принижує. На кордоні я з цим "білим квитком". Я цього не робив. Але я був змушений піти і довести його до кінця, тому що я щоразу відчуваю приниження, коли я звертаюся до міністра і він каже: їхати чи не їхати", - зізнався Харчишин.

Валерій Харчишин виховує трьох синів. Старшому Дмитру 25 років і нині він захищає Україну в лавах ЗСУ. Хлопець добровольцем пішов у військкомат і вже на другий день повномасштабного вторгнення РФ тримав у руках автомат. Музикант поділився, що за час служби його син дуже змінився і став справжнім чоловіком.

Фото: YouTube

"Спочатку я його відвідав десь за кілька тижнів. До мене вийшов хлопчина в окулярах, на ньому все висить, все велике, не за розміром. Мені його стало дуже шкода. Він не той хлопчик, який грав з автоматами, у війну не грався. Ніколи. Він абсолютно пацифістських поглядів, агностик, філософ, і для нього вбивати людину – як мінімум тупо. Мені було дивно, що він там. Я ніколи не думав, що мій син рватиметься в бій першим. Але потім ми зустрілися, коли йому потрібний був броник. Він приїхав до Києва, зустрічалися ми приблизно п'ять хвилин. До мене вийшов просто чоловік, військовий, з абсолютно іншим поглядом, у ньому була сила та впевненість. Він зі мною розмовляв як із цивільним. Я одразу на місці став пишатися", - розповів лідер гурту "Друга ріка".

У березні 2022 року під час окупації Київщини російська ракета знищила будинок Валерія Харчишина у Гостомелі. Пізніше музикант показав, що залишилося від його домівки.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil