Лайм

Леся Нікітюк в Ірпені відвідала стелу загиблого актора Паші Лі: фото

Чоловікові було 33 роки

Ведуча Леся Нікітюк приїхала до Ірпеня, де відвідала стелу актора та ведучого Павла Лі, який загинув у перші дні повномасштабного російського вторгнення. Його не стало 6 березня 2022 року. Спершу у ЗМІ писали, що чоловік загинув під час евакуації, віддавши свій бронежилет іншим людям. Але згодом його мама повідомила, що він помер внаслідок обстрілу російськими окупантами, коли їхав у цивільній машині.

Нікітюк показала, як виглядає стела, присвячена українцю. "Також провідали Пашу. Вічна пам'ять Герою", - зазначила вона у підписі до кадру. Пам'ятну стелу встановили 1 березня у парку. Вона розташована на перетині вулиць Пушкінської та Університетської. Самого актора поховали у Ворохті на Івано-Франківщині, де живе його матір.

Фото: instagram.com/stories/lesia_nikituk

Читайте також: Був творцем і воїном: стало відомо про загибель актора Філіпа Віннера на фронті.

Що відомо про смерть Паші Лі

Паша Лі став одним із перших медійних облич, які загинули у період російсько-української війни. Акторові було 33 роки. Після 24 лютого 2022 року він приєднався до лав ЗСУ. З початком широкомасштабної війни Лі прийшов у міську раду Ірпеня та попросив, щоб його взяли у волонтерську групу, яка діяла у місті.

5 березня минулого року у волонтерський штаб надійшла інформація, що Ірпінь окуповано російськими загарбниками. Наступного дня, 6 березня, волонтери мали евакуйовуватися. Але Павло Лі, Ірина Мигитко і Тарас Мельник прийняли рішення перед цим з’їздити до своїх будинків. Тоді ніхто не підозрював, що ту частину міста, куди вони вирушили, було вже окуповано.

Тарас Мельник поділився, що спершу вони заїхали до нього додому, потім рушили до Ірини. По дорозі їх зустріли літні чоловік і жінка з дівчинкою і попросили довезти їх до Романівського мосту на виїзді з Ірпеня. Волонтери погодилися, після чого повернулися на свій маршрут. Після повороту з вулиці Університетської на вулицю Пушкінську їхній автомобіль обстріляли зі стрілецької зброї.

Окупанти підбігли до автомобіля, що врізався в дерево, та почали погрожувати автоматами. Наказали Ірині й Тарасові, які отримали поранення, забиратися. Павло, який на той момент вже був залитий кров’ю, залишився на місці трагедії.

Розстріляний автомобіль у ІрпеніФото: Тарас Мельник

За кілька днів після загибелі Павла Лі волонтерові Максиму Шевченку вдалося розшукати і вивезти з Ірпеня його тіло. Указом Президента України від 6 червня 2022 року Пашу Лі було нагороджено орденом "За мужність" ІІІ ступеня (посмертно).

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Відкриття "Євробачення-2024": представниці України з'явилися у символічних образах та нагадали про війну

Якою була поява alyona alyona і Jerry Heil на відкритті Євробачення-2024 - артистки показали образи з символізмом та принесли паску

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков