Лайм

Куди зникла акторка Екатерина Тишкевич, яка збиралася лікувати загадкову хворобу за кордоном

Знаменитість виїхала з України

Катерина Тишкевич - українська актриса, яка виконала головні ролі у серіалах "Безсмертник", "Ніщо не трапляється двічі", "Бідна Саша", "Авантюра" та інших російськомовних проектах, які до початку повномасштабної війни активно знімалися в Україні.

Фото: instagram.com/mrsketrin

У червні 2022 року 28-річна знаменитість вперше розповіла, що вже довгий час страждає від загадкової хвороби, діагностувати яку лікарям не вдавалося. Протягом 8 років її виснажував сильний головний біль, з яким не могла впоратися ні традиційна медицина, ні альтернативна.

"Головний симптом - це нестерпний головний біль, який починається раптово і не відпускає ні на секунду, болить 24/7 так сильно, що я не можу говорити або тримати очі відкритими", - говорила вона про свій стан.

Читайте також: Всім це говорила: Тишкевич розповіла про бажання Оксани Байрак вийти заміж за Путіна.

Щоб впоратися з болем, Катерині доводилося приймати до 17 таблеток щодня, і це проявлялося неприємними ефектами. На той час Тишкевич уперше озвучила бажання поїхати в іншу країну, де її проблему зможуть вивчити за допомогою сучасного обладнання.

Тоді знаменитість вирішила обстежитися в Німеччині, тому почала збирати в соцмережах кошти на лікування. Тишкевич озвучила суму - понад 11 тисяч євро знадобилися їй для того, щоб знайти причину головного болю і позбутися її.

Фото: instagram.com/mrsketrin

Незабаром актриса відмовилася від рішення їхати до Німеччини. Вона заявила, що у Данії працюють найкращі фахівці з головного болю, тому звернутися вирішила саме до них. Тишкевич пообіцяла показати всі звіти про використання зібраних коштів і готова була вирушити на лікування, як тільки лікарі дадуть відмашку. Цього, однак, не сталося: наприкінці липня 2022 року Катерина розповіла, що у Данії їй відмовили.

Тишкевич знайшла нову спеціалізовану клініку в Італії і говорила, що чекає на остаточне підтвердження від головного професора, щоб якнайшвидше виїхати з України. "Дай Бог, знайдемо причину і підберемо лікування, або хоча б ті ліки, які можна приймати все життя", - писала вона.

Читайте також: Що стало зі співачкою Оксаною Мухою - переможницею "Голос країни", яка боролася із раком.

З Італією, однак, знову не вийшло. У вересні зірка серіалів повідомила, що розпочала експериментальне лікування в Україні. Через місяць лікарі озвучили її діагноз: "соматоформний головний біль, викликаний функціональною поломкою мозку".

Фото: instagram.com/mrsketrin

Тишкевич пояснила, що причина її хвороби полягає у порушенні біохімії мозку після пологової травми. Ще в дитинстві Каті поставили діагноз ДЦП, і хоча довгий час ця проблема не проявлялася, після 20 років наслідки дали про себе знати.

Після діагностики актриса проходила лікування в Україні: крім ліків вона займалася лікувальною фізкультурою та проходила курс психотерапії. Тишкевич заявила, що всі кошти, зібрані на лікування за кордоном, відправила на ЗСУ, хворим дітям та безпритульним тваринам.

Незабаром, однак, знову виникла потреба в грошах. Катерина заявила, що все ж таки поїде на лікування за кордон, а гроші братиме, здаючи в оренду нещодавно придбаний будинок.

"Я планую виїхати за кордон і на це потрібні гроші. Робота чоловіка [Валентина Томусяка] в інституті взагалі не вивезе мою поїздку, тому було прийнято рішення поки виїхати зі свого тільки нещодавно придбаного будинку. Повномасштабна війна внесла багато корективів у наші плани, і в ваші теж, я знаю. Чоловік тимчасово переселиться у квартиру, а дружина, тобто я, поїде лікувати нерви в тепло", - поділилася вона.

Фото: instagram.com/mrsketrin

Читайте також: Влад Яма живе в США під час війни: чим він займається і де працює.

Незабаром після цієї публікації Катерина Тишкевич зникла із соцмереж, а її сторінка в Instagram стала недоступною. У 2023 році актриса завела собі запасний аккаунт, в якому без зайвих деталей поділилася новинами про своє здоров'я.

Фото: https://www.instagram.com/kateryna__tyshkevych/

"Часто запитуєте про мій стан... Чесно кажучи, це одна з причин, чому я так довго не створювала резервної сторінки. Не мала ресурсу на її ведення, та й порадувати новинами про таке бажане зцілення - не могла. На жаль, досі не можу Тому і обіцяти не пропадати з інста-життя - не буду, тому що дні за настроєм бувають дуже різні", - розповіла вона.

Зараз Катерина Тишкевич живе на Балі (Індонезія) та публікує красиві фотографії у тропічному раю. За її словами, вона вчиться приймати свій стан і жити без пігулок, медитує та розслаблюється.

Фото: https://www.instagram.com/kateryna__tyshkevych/

"Не перестаю вірити, що одного ранку прокинуся зі свіжою і світлою головою. Роблю для цього багато чого", - каже вона.

Фото: https://www.instagram.com/kateryna__tyshkevych/

Раніше Лілія Ребрик відповіла на хейт через відпочинок на морі під час війни. Актриса порадила не рахувати чужі гроші.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Пісні, які підкорили "Євробачення-2024": відео найкращих виступів

У Мальме відбувся фінал Євробачення 2024 - якими були найкращі виступи артистів - хто потрапив у топ-7 - відео

Оцінки для України на "Євробаченні-2024": як голосували журі та шанувальники

alyona alyona і Jerry Heil посіли 3 місце на Євробаченні 2024 за результатами суддівського та глядацького голосування - таблиця

Що відомо про переможця "Євробачення-2024" Nemo, який ідентифікує себе як небінарну особу

Немо Меттлер зі Швейцарії виграв Євробачення 2024 - що відомо про життя та кар'єру музиканта, який позиціонує себе як небінарна особа